Titan Quest Problem z Grafika

Forum Gry RPG
Odpowiedz
29.12.2011 06:31
1
odpowiedz
zanonimizowany737038
10
Legionista

Titan Quest Problem z Grafika

Witam, mam na komputerze titan questa i dziala bezproblemowo, za to na laptopie zainstalowalem ta sama wersje i dzialala ale na czesci ekranu widac bylo niewyrazne pixele co strasznie denerwowalo, postanowilem updatowac sterowniki grafiki na laptopie i po updacie gra juz nie chciala sie odpalic, wyskakiwal nastepujacy blad "couldn't initialize graphics engine" szukalem po googlach i dowiedzialem sie ze niektore karty graficzne (szczegolnie zintegrowane intela) nie obsluguja "pixel shadera" wiec postanowilem ze juz nie bede wybredny i zagram w Titan Questa z gorsza grafika i niewyraznymi pixelami...w tym celu chcialem cofnac update sterownikow graficznych poprzez backup w menadzeze urzadzen ( tylko dla grafiki) ale nic to nie dalo nawet nie wiem czy cofnelo mi ten upgrade grafiki, nastepnie porobowalem zrobic backup systemu ale tez nie pomoglo...instalacja nowego directx tez nic nie dala, moze jakies pomysly albo sugestie? odrazu mowie ze nie zamierzam kupowac nowej grafiki do laptopa, laptop jest nowy (grafika intel hd, nie wiem jaka dokladnie, procesor i3 2,4 Ghz , 5gb ramu) system jest niezawirusowany - chodzi mi o to zeby jak kolwiek zagrac w tego titan questa...moglibyscie powiedziec czemu nie zagrasz na kompie ale caly myk w tym ze ze znajomym chcemy grac przez siec na laptopie i kompie...z gory dzieki za pomoc i za checi

01.01.2012 18:31
2
odpowiedz
zanonimizowany737038
10
Legionista

odswiezam temat

01.01.2012 18:33
Bartimaeus
3
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

Wydaję mi się, ze to wina zintegrowanej karty graficznej. Ale dobrze by było jakbyś napisał jej dokładny model.

01.01.2012 18:34
ArtoseruS
4
odpowiedz
ArtoseruS
75
Zero Trzy

Odinstaluj grę + te nowe sterowniki i znajdź w necie stare, których używałeś i zrób wszystko od nowa. Wina karty jak nic.

01.01.2012 19:30
5
odpowiedz
zanonimizowany737038
10
Legionista

co do modelu grafiki to mam napisane w menadzerze urzacdzen tylko intel@ HD Graphics, laptopa kupilem jakis miesiac temu, 5 Gb ramu procesor intel core i3 2,4Ghz. odinstalowalem gre tak jak i sterowniki od grafiki i nic to nie dalo, nawet sciagnelem jakies starsze sterowniki i dalej nic, a tak jak mowie gra wczesniej dzialala. sterowniki oczywiscie ze strony producenta. 3 dni na googlach szukalem i nic nie znalazlem, wszyscy pisza ze trzeba kupic karte nowa karte graficzna bo na zintegrowanej gra nie pujdzie ale problem w tym ze mi poszla a dopiero po wgraniu nowych sterownikow przestala dzialac

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl