The Orange Box duplikat numeru seryjnego
Mam do was pytanie jakiś czas temu kupiłem The Orange Box w Empiku po tym jak komputer wrócił mi z naprawy chciałem go zainstalować jednak po wpisaniu numeru seryjnego wyskoczyła mi informacja że ten kod jest już używany na innym koncie steam jest to nie możliwe bo tą gierkę instalowałem po raz pierwszy
proszę was o szybką pomoc
Chodzą brzydkie plotki, jakoby pracownicy Empiku często otwierali pudełka z grami, wykorzystywali kody i ponownie foliowali. Czy to prawda? Nie mam zielonego pojęcia.
To prawda. W kolejce do giermaszu stał za mną gość który się chwalił jak to fajnie się pracuje w empiku.
Ponadto jak kupowałem kiedyś winter assault to miałem zgięta w pół kartę rejestracyjną, co sugerował że ktoś majstrował przy moim egzemplarzu gry.
Nie wiem do kogo powinieneś napisać (steam, empik) ale mając dowód zakupu nie powinno być problemu z uzyskaniem nowego, działającego klucza.
Jak masz tą karteczkę z serialem i paragon zakupu to napisz do supportu steam. Na pewno poproszą o zdjęcie/skan dowodu zakupu oraz kartki z numerem seryjnym na którym poproszą o wpisanie numeru zgłoszenia (ticketa). Wtedy odzyskasz grę, a złodziej może dostać bana.
Ale jak kiedyś instalowałeś już tą grę i powiązałeś numer z swoim kontem steam i zrobisz taką akcje to możesz sobie załatwić bana.
edit: przykład postępowania pochodzący ze strony steam: http://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6823-QADN-7849
Jak już bierzesz jakąś grę z półki to staraj się wybrać egzemplarz, który jest bardziej z tyłu za resztą gier, masz większa pewność, że nikt nie użył kodu
[2] - Swego czasu kupiłem w Empiku Trackmanie United. Klucz był już wykorzystany. Na szczęście support po przesłaniu fotki pudełka, klucza i paragonu załatwił sprawę.
[1] - Jeśli masz pudełko i klucz na instrukcji to spokojnie wal do supportu steama.
@UP - Takim to ja, za przeproszeniem, mordę okopał, złodzieje...