The Elder Scrolls V - Kompatybilność DLC
Witam. Zastanawiam się czy oba DLC czyli Dragonborn i Dawnguard w TESV są ze sobą kompatybilne? I jeszcze jedno, czy jeżeli zakupię owe DLC to główna fabuła się coś zmieni, lub otoczenie? Czy po prostu dodadzą nowe lokacje i nowe questy? Bo skyrima jeszcze nie przeszedłem lecz chciałbym sobie urozmaicić rozgrywkę, a nie wiem czy jak kupię DLC to się dużo zmieni. Czy podstawowe questy są zachowane po zainstalowaniu DLC, i czy zainstalowanie dwóch DLC na raz to dobry pomysł? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ :)
Zainstalowałem jedno i drugie DLC,z tym że mam już ponad 130 godzin grania.Ostatnio nie grałem dużo z braku czasu,ale na pierwszy rzut oka wszystko jest ok.Rozpoczęte zadania nie uległy zmianie,doszły związane z Dawnguardem i Dragonbornem a z nimi nowe miejsca na mapie,pojawiają się atakujące wampiry(Dawnguard) oraz kultyści(Dragonborn)Do pierwszego DLC najlepiej mieć co najmniej 10 poziom.Zaznaczam że nie zacząłem jeszcze żadnego wątku z tych dodatków,ale nie widzę większych zmian czy problemów....................
Wyobrażasz sobie sytuacje, by ktoś wydał dodatki do jednej gry, które nie byłyby ze sobą kompatybilne?
Jeszcze jedno pytanie, jak mogę wywnioskować że DLC jest zainstalowane na moim komputerze? bo jak kupiłem np Dragonborna to jak wszedłem do zakładki kupna dragonborna ponownie, to mi pisało że posiadam już tą grę i obok był znaczek "Zagraj" czy coś takiego, a teraz jak mi się zaktualizowały dodatki ze steam workshop to znów mi pisze że mogę ją kupić. Proszę o odpowiedź!