TES V Skyrim - Labiryntian

Forum Gry RPG
Odpowiedz
30.11.2011 00:31
Ruston
😊
1
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

TES V Skyrim - Labiryntian

Witam,
Podczas zwiedzania gry natknąłem się na dosyć interesujące miejsce.
Nazywa się Labiryntian.
Na zewnątrz w tym miejscu znalazłem drewnianą maskę, po jej założeniu zostajesz przeniesiony tak jakby w przeszłość i jesteś w małym pomieszczeniu. W środku jest posąg a wokół niego 8 miejsc na popiersia, każde ma inną nazwę. Wnioskuję, że trzeba je odnaleźć i mają powrócić na swoje miejsce. No i pierwsze pytanie : Czy wszystkie popiersia znajdują się w Labiryntianie ?

Okej, a więc wróciłem do teraźniejszości i kilka kroków dalej jest wejście do "Labiryntu Shaligora" (mogłem napisać to źle) i w środku znajdujemy labirynt. Po kilkudziesięciu minutach udało mi się dostać do samego środka labiryntu ale co dalej ? Jest tak jakby klapa w ziemi/podłodze a nad nią jest przyczepiony do ściany labiryntu jakiś magiczny znak i napis "Przywracanie". Wydaje mi się, że trzeba zrobić coś z czarami przywracania ale próbuję na różne sposoby i nic się nie dzieje.

W każdym razie, jak widzicie wszystko to trochę poplątane.
Czy ktokolwiek był w tym miejscu i zrobił tam cokolwiek ? Jeśli tak to proszę o jakieś podpowiedzi, instrukcje, co trzeba tam zrobić i jak ?! Dzięki.

PS : Labiryntian jest na południowy-wschód od Morthal, jeśli tam nie byliście to idźcie pozwiedzać może na coś wpadniecie. Na pewno można z tego miejsca dużo wycisnąć jak wszystko się zrobi. : )

Pozdrawiam ...

30.11.2011 00:52
Antemos
2
odpowiedz
Antemos
71
Konsul

W Skyrim można spotkać szczególnych przeciwników - Smoczych Kapłanów, z którymi związane jest to miejsce. na wszelki wypadek wpiszę w spoilerze, choć to w sumie żadna tajemnica:

spoiler start

Każdy z kapłanów posiada maskę, którą po zabiciu można znaleźć w jego ciele. Każda maska daje dość potężne bonusy, a do tego całkiem fajnie wygląda. Należy umieścić wszystkie 8 masek w ołtarzu, a następnie ubrać tę drewnianą, co da możliwość przeniesienia się do czasu, kiedy przejście było otwarte.

spoiler stop

30.11.2011 00:56
Ruston
3
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Oki, dzięki. ; )
Jak ktoś coś jeszcze wie to nie krępować się ..

30.11.2011 01:00
wysiak
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Znaczy co konkretnie jeszcze chcesz sie dowiedziec? Zaznacz tekst w spoilerze myszka, na wypadek, jesli tego nie zrobiles.

30.11.2011 01:11
Ruston
5
odpowiedz
Ruston
37
Shodan

Wiem, że muszę zacząć szukać tych masek.
Ale dalej nie wiem co z tym labiryntem. Napisałem o co chodzi w drugim akapicie.

Forum Forum Gry RPG
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl