.:: TENiS 7 ::. Australian Open 2026
Nowy sezon powoli się rozkręca. Zaczynamy od zwycięstw w United Cup. Wraca Hubert na Igę też oczywiście liczymy. Ruszają kwalifikacje do Australian Open a w przyszłym tygodniu turniej główny.
Poprzedni wątek: https://www.gry-online.pl/forum/tenis-6-wta-finals-koniec-sezonu/z5ff9dc9
Odświeżę temat, bo widzę nikt nie wspomniał o wielkim sukcesie naszych tenisistów. Za trzecim razem w końcu wygrali United Cup w Australii pokonując w finale Szwajcarię.
Trochę wkurzała mnie gra Świątek, bo albo grała rewelacyjnie, albo słabo(przegrana z Bencic), ale na szczęście tym razem Polska zagrała drużynowo. Jak Hurkacz przegrywał, to wygrywała Świątek, albo na odwrót, a jak trzeba było, to nasz mikst Zieliński/Kawa stawali na wysokości zadania i kończyli grę wygranymi(wszystko wygrali).
Wynik całej drużyny świetny. Gra miksta klasa sama w sobie. Gra Hurkacza napawa optymizmem. Myślę że jest szansa na powrót w tym sezonie do top 20.
Gra Igi natomiast. Ehh, to jest niedorzeczne, że ona po wygranym secie nagle się sypie i przegrywa 6:0. Ale to już znamy.
Ogólnie jestem niespokojny i pesymistycznie nastawiony. Myślę, że z Australian Open odpadnie w 3-4 rundzie. Może obudzi się na mączkę. Ale w tym sezonie to właśnie AO powinien być jej priorytetem. Na razie się na to nie zanosi. No ale pożyjemy zobaczymy.
Natomiast Saba to jest jednak maszyna. Myślę, że jeszcze długo będzie numerem 1. Kto by przypuszczał jeszcze trochę ponad 2 lata temu :/