Telefon do 500zł
Witam,
Udało mi się sprzedać Nokię E51 za 300zł i teraz chciałbym dołożyć 200zł by kupić telefon z allegro za 500zł. Nie musi być on nowy, ale na pewno musi być w bardzo dobrym stanie. Zastanawiam się co wybrać, prawdę mówiąc nie znam się nic a nic na telefonach. Wiem jedynie czego od niego oczekuję:
Musi mieć WiFi
Musi obsługiwać Androida lub Windows Mobile (co jest lepsze?) - i żeby ten system szybko działał, Nokię E51 kupiłem ponieważ nie mogłem znieść wooolnego działania Noki E50, nie mam cierpliwości w tych sprawach
Chciałbym by łączył w sobie ekran dotykowy z wysuwaną klasyczną klawiaturą (coś jak ma HTC G1 Google)
Musi się na nim wygodnie rozmawiać (głośny glośnik - w Nokii E51 czasami trudno się rozmawiało, bo miała za cichy głośnik)
Bateria musi trzymać jeden dzień intensywnej pracy (w nocy mogę sobie podładować, ale w dzień nie chcę się ograniczać)
Musi mieć przyzwoity aparat (najlepiej z autofocusem)
To takie moje podstawowe wymagania. Czekam na opinie ludzi, którzy są na bieżąco z telefonami. Chciałbym po zakupie nowego telefonu czuć, że niczego nie straciłem w stosunku do Noki E51 a coś zyskałem.
Proszę o fachowe, pozbawione stronniczości i uprzedzeń opinie.
Musi obsługiwać Androida lub Windows Mobile (co jest lepsze?)
Zależy od wymagań, dla większości WM ma tą przewagę nad Androidem z względu na ilość dostępnych nawigacji(głownie chodzi tu o AutoMapę:P).
Chciałbym by łączył w sobie ekran dotykowy z wysuwaną klasyczną klawiaturą
Tu strasznie się kurczy pole manewru, ale coś się znajdzie:
Z Windows mobile jest HTC Touch Pro w tej cenie znajdziesz go bez problemu, mimo wieku to dalej jest dobry sprzęt, jeśli Ci się trafi to możesz nawet dorwać Touch Pro 2.
Z Androidem to chyba tylko wymienione przez Ciebie G1.
Wszystkie telefony dalej mają wsparcie użytkowników, wiele Romów, modyfikacji i usprawnień.
G1 na pewno nie wytrzyma całego dnia intesywnej pracy. Ja noszę 2 baterię i jakoś te 12 godzin w necie mi na nich wytrzymuje, ale całego dnia, to nie ma możliwości.
Ponadto nawet na firmowym systemie działa straaasznie wolno.
poszukaj jakiegoś ifona 3g myśle że znajdziesz. On działa wystarczająco szybko, a jak wysuwaną klawiature to sony ericson aino ;] ale nie wiem czy znajdziesz coś w tych cenach