Szukam pomocy z problemem w starej gierce Black Mirror.
Witam.
Mam kłopot w IV rozdziale.Jestem w kotłowni sanatorium.Po otworzeniu drzwi kluczem i kodem wychodzę na zewnątrz i biorę od siostry grafik ale nie mogę już wrócić do kotłowni a kursor na wszyskich przedmiotach znów jest czerwony.Młotek i strzykawka są na swoim miejscu z tym że ja już nie mam i nie mogę zdobyć jeszcze raz leków usypiajacych i szmatki.Nie mam o czym gadać z siostrą ani z palaczem.
Czy coś zrobiłem źle albo czegoś nie zrobiłem?
Skorzystałem nawet z soulcji tej gry ale tam nic nie ma na ten temat,więc jeśli ktoś ma jakąś wiedzę jak wyjść z tej sytuacji to proszę o wskazówki
Czyli jak rozumiem uśpiłeś palacza, wszedłeś do kotłowni, wyszedłeś na szpitalny korytarz, gdzie zobaczyłeś dyżurującego lekarza. Następnie wróciłeś do kotłowni i poszedłeś (przez tylne drzwi) do pielęgniarki. Zabrałeś grafik. I w tym momencie nie możesz wrócić do kotłowni?
Dokładnie tak.Wracam z grafikiem ale nie mogę wejść do kotłowni.Nie wiem o co chodzi.
W takim razie wygląda to na błąd gry. Nie wiem spróbuj wczytać jakiś wcześniejszy save i ponownie przejść ten fragment, ewentualnie ponownie zainstalować grę.
Tego się obawiałem.Możliwe że sam jakoś uaktywniłem tę usterkę jak zrobiłem save'a gdy pierwszy raz byłem w kotłowni.Jak pamiętam,po tym zapisaniu miś i nitka w węglu znowu leżały na swoim miejscu,mimo że przed save'em zabrałem je i wciąż miałem je ze sobą.Potem wyszedłem z kotłowni i nie było odwrotu.
Grę już ponownie instalowałem,więc ostatnią deską ratunku jest poprzedni save.Szkoda że jest tak upiornie daleko.
Dziekuję Ci za pomoc i mam nadzieję,że uda mi się skończyć tę grę.Podobno kończy się zaskakująco.
Pozdrawiam
Sprawdź tu: http://www.przygodoskop.pl/040/solucja.htm
Tam masz też save'y. Nr 15 to jest początek akcji w sanatorium
Ok.wreszcie sobie poradziłem.Jeszce raz ogromne dzięki.
Jesteś Wielki