Szukam mp4 z czytnikiem ebooków
Witam,
Poszukuję porady przy kupnie odtwarzacza mp4. Nie zależy mi na jakości dźwięku, natomiast to co jest dla mnie istotne to:
- możliwość czytania txt z kodowaniem Unicode, mam na myśli zwłaszcza teksty w cyrylicy
- możliwość słuchania muzyki podczas czytania txt (bardzo ważne)
- przyzwoity wyświetlacz
Polecicie jakiś model w cenie do 300 zł? Najlepiej bez panelu dotykowego, ale mogę jakoś przeboleć ten touchpad.
przy wyswietlaczu lcd beda Ci sie strasznie oczy meczyc, nie ma sensu kupowac mp4 do ebookow
Moja sytuacja jest dość specyficzna. Lubię sobie chodzić. Godzinami. Żeby nie marnować czasu puszczam sobie lekcje francuskiego w MP3 albo rosyjskie audiobooki. I często odczuwam konieczność spojrzenia w tekst, bądź w zapis kursu. To pieruńsko pomaga w szlifowaniu języka. Tak więc i tak dużo więcej słuchałbym niż czytał. I tak sobie wykoncypowałem, że MP4 byłoby w sam raz.
Też bym polecał Toucha. Nie ma się co bać dotyku, bo działa to świetnie. Ekran w porównaniu do komórek lub innych odtwarzaczy w tej cenie jest stosunkowo duży i ma wystarczającą rozdzielczość, więc nie będzie problemów z czytaniem.
Ewentualnie Pentagram Eon Cineo, ale nie wiem czy odpali naraz muzykę i czy obsługuje cyrylicę (wątpię).
I będzie łaził po mieście z siedmiocalową krową w garści? Do kieszeni spodni przecież nie włoży...
No a poza tym po co mu e-papier skoro będzie tylko sobie zerkał w tekst? Do tego LCD całkowicie wystarczy. Przecież tak szybko oczy mu sie nie zmeczą.
A co do pytania autora, również polecam iPoda touch. Nalepszy w tej cenie i idealnie sie nadaje do twoich zastosowań. No a poza tym, skoro będzie tylko sobie zerkał w tekst, to chyba LCD tez sie nada? Przecież tak szybko oczy mu sie nie zmeczą.