Szukam mp4 z czytnikiem ebooków

Forum Technologiczne
Odpowiedz
12.06.2011 15:42
1
odpowiedz
zanonimizowany795088
1
Junior

Szukam mp4 z czytnikiem ebooków

Witam,

Poszukuję porady przy kupnie odtwarzacza mp4. Nie zależy mi na jakości dźwięku, natomiast to co jest dla mnie istotne to:
- możliwość czytania txt z kodowaniem Unicode, mam na myśli zwłaszcza teksty w cyrylicy
- możliwość słuchania muzyki podczas czytania txt (bardzo ważne)
- przyzwoity wyświetlacz
Polecicie jakiś model w cenie do 300 zł? Najlepiej bez panelu dotykowego, ale mogę jakoś przeboleć ten touchpad.

12.06.2011 15:46
dzony600
2
odpowiedz
dzony600
41
ru ru ru rurkowców

Używany iPod Touch

12.06.2011 15:56
3
odpowiedz
Erynhal_NPC
74
Legend

przy wyswietlaczu lcd beda Ci sie strasznie oczy meczyc, nie ma sensu kupowac mp4 do ebookow

12.06.2011 16:14
4
odpowiedz
zanonimizowany795088
1
Junior

Moja sytuacja jest dość specyficzna. Lubię sobie chodzić. Godzinami. Żeby nie marnować czasu puszczam sobie lekcje francuskiego w MP3 albo rosyjskie audiobooki. I często odczuwam konieczność spojrzenia w tekst, bądź w zapis kursu. To pieruńsko pomaga w szlifowaniu języka. Tak więc i tak dużo więcej słuchałbym niż czytał. I tak sobie wykoncypowałem, że MP4 byłoby w sam raz.

12.06.2011 16:21
5
odpowiedz
Fae_NPC
56
Senator

Też bym polecał Toucha. Nie ma się co bać dotyku, bo działa to świetnie. Ekran w porównaniu do komórek lub innych odtwarzaczy w tej cenie jest stosunkowo duży i ma wystarczającą rozdzielczość, więc nie będzie problemów z czytaniem.

Ewentualnie Pentagram Eon Cineo, ale nie wiem czy odpali naraz muzykę i czy obsługuje cyrylicę (wątpię).

12.06.2011 16:26
wysiak
6
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Nie lepiej kupic ebook readera z mozliwoscia grania mp3?

12.06.2011 22:47
PS3fan
7
odpowiedz
PS3fan
87
Generał

I będzie łaził po mieście z siedmiocalową krową w garści? Do kieszeni spodni przecież nie włoży...
No a poza tym po co mu e-papier skoro będzie tylko sobie zerkał w tekst? Do tego LCD całkowicie wystarczy. Przecież tak szybko oczy mu sie nie zmeczą.
A co do pytania autora, również polecam iPoda touch. Nalepszy w tej cenie i idealnie sie nadaje do twoich zastosowań. No a poza tym, skoro będzie tylko sobie zerkał w tekst, to chyba LCD tez sie nada? Przecież tak szybko oczy mu sie nie zmeczą.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl