Szukam kuriera, który odbierze ode mnie paczkę 70 kg
Nie widzi mi się nosić samemu po schodach 70 kg(na dodatek niegabarytowe), wolę dopłacić, żeby przyszło dwóch panów i profesjonalnie się tym zajęło.
Niestety, strasznie trudno o znalezienie kogoś takiego, kojarzycie może, który kurier ma usługę wniesienia/zniesienia?
Zainteresuj się kurierem GEIS. W firmie której pracuje często korzystamy z usług tego kuriera, bo biorą wielkogabarytowe paki o dużej wadze i wcale nie inkasują dużo pieniędzy za to. DHL z tego co wiem też taką weźmie, ale kasuje o co najmniej 50zł więcej. Tylko jeszcze napisz co to mniej więcej jest. Bo wiele takich przesyłek musi być na palecie i to wcale nie jest takie proste. Na dodatek piszesz, że chcesz aby Ci to z chaty wynieśli, więc też takie proste to może nie być. Bo na palety mają wózki, wrzucają i wciągają do samochodu takiego ciężarowego.
Zamów na furgonetka.pl, widzę, że 70 kg ogarnie FedEx i UPS, jeśli masz naprawdę kosmiczne gabaryty to pozostaje wyłącznie coś typu https://gielda.furgonetka.pl :)
Kazdy kurier ogarnie 70kg, ale nie wiem czy sie znajdzie taki, ktory to bedzie z domu komuś wyciagal. Taniej dwom panom flaszke postawic spod bloku za fatyge.
Wg mnie nikt ci tego nie wezmie. Od chyba 30 ( moge sie mylic ) kg przesylka musi byc na palecie. Dlaczego na palecie? Tylko dlatego zeby przewozic to wozkiem. A nie recznie. Nawet jezeli ktos sie zgodzi - bedzie to wbrew przepisom BHP.
Do 30 kg facet może dźwignąć. I to też na niewielką odległość. /Bhp się kłania. 70 kg już nikt nie będzie targał.