Szukam gry wojennej 2d na PC

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
08.07.2018 19:43
1
odpowiedz
koksucarry
1
Junior

Szukam gry wojennej 2d na PC

Siema! Zabrało mi sie na odkopywanie starych gierek które pogrywałem z kumplem, poszukuje gry 2D gdzie można było grać samemu lub na dwóch graczy, latało sie helikopterami i leciało w prawą strone ekranu pokonując fale wrogów, można było zbierać ulepszenia gdzie zmieniały się nasze strzały, pod koniec mapy był duży boss którego musieliśmy pokonać. Nie wiem zbyt dużo bo graliśmy w wersje demo gdzie tego bosa nie dało sie rozwalić. Gra dość dynamiczna jak sie nie myle można było też rozwalać jakieś części na mapie ale nie jestem pewien grałem to ponad 10 lat temu. Mam nadzieje że mi pomożecie pozdro ziomeczki

08.07.2018 21:27
2
odpowiedz
Cootkon_NPC
7
Pretorianin
Wideo

BRzmi trochę jak słynny Silkworm na Amigę.

https://www.youtube.com/watch?v=5tPn0gi9SF0

09.07.2018 07:48
3
odpowiedz
koksucarry
1
Junior

Styl rozgrywki bardzo bardzo podobn! lecz bossy były dużo większe tak jakby roboty na pół ekranu i gra była dynamiczniejsza a otoczka graficzna lepsza

09.07.2018 07:58
4
odpowiedz
Cootkon_NPC
7
Pretorianin

Podaj ramy czasowe - rok, kiedy w to graliście. Gier tego typu było zbyt dużo.

09.07.2018 10:05
5
odpowiedz
koksucarry
1
Junior

2002+ w dużym zaokrągleniu dawno dawno to było

09.07.2018 10:43
Matysiak G
6
odpowiedz
Matysiak G
154
bozon Higgsa

Może Heli Heroes?
A nie. Sorry. W prawą stronę.
Ale spróbuj Heli Heroes. Powinno Ci się spodobać.

post wyedytowany przez Matysiak G 2018-07-09 10:44:45
09.07.2018 12:47
7
odpowiedz
koksucarry
1
Junior

Wygląda ciekawie ale to nie to. Z kolegą bede robił nocne granie właśnie w stare gry już znalazłem duoble dragons the ultimate team, i contra force na pegasusa ale jeszcze brakuje nam tej na PC w która ogrywaliśmy szmat czasu no nic bede szukał dalej i czekam na dalszą pomoc :)

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl