Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Szukam gry - sandboxy, hybrydy gatunków. Lata 2000-2015

26.02.2015 22:43
1
Cyanidus
6
Legionista

Szukam gry - sandboxy, hybrydy gatunków. Lata 2000-2015

Czołem. Staram się być w miarę na bieżąco jeśli chodzi o nowinki z bardzo popularnego kierunku rozwoju gier - czyli sandboxów, no ale pojedynczemu człowiekowi, ciężko wyłapać wszystkie interesujące pozycje. Zwłaszcza, że niektóre dobrze rokujące gry tego typu są mało znane poza gronem indie graczy. Trochę widziałem już tych gier, zarówno indyki w early access jak i już wydane w stylu płatnej subskrypcji. No i trochę się zawiodłem jak dotąd, albo wyświechtany i nic nie wnoszący model crafting+ultra grafika no albo jakieś inne nieudolne próby, które z wolnością rozgrywki mają niewiele wspólnego. Już dawno porzuciłem nadzieję, że znajdę dobry sandbox w 3D, w dowolnym klimacie, gdzie rozgrywka miałaby elementy symulacji polityczno-społecznej. Coś jak połączenie Tropico/GTA/Mount&Blade/Europa Universalis. Tak, szukam zarówno gier single jak i multi, jednak z naciskiem na single. Zna ktoś takie hybrydy? Albo ma info, że coś się szykuje w branży? Pytam, bo widzę niemal codziennie newsy ze świata gier, które wydają się naprowadzać mnie na trop mitycznej GRY IDEALNEJ :)
Poza tym, znalazłem coś blisko - Project Zomboid, jak dla mnie bomba, realistyczna symulacja, rpg. Bardzo ciekawy cross-over, choć w minimalistycznej oprawie. No ale dalej szukam czegoś na dłużej, bo Zomboid to wciąż prototyp.

Forum: Szukam gry - sandboxy, hybrydy gatunków. Lata 2000-2015