Szukam gry cRPG/H&S izometria
Witam, jak w tytule. Szukam czegoś z dobrą historią, grafiką 3D i wygodnym gameplayem. Diablo 3 i Divinity Original Sin odpadają, z góry dziękuję za propozycje.
Dungeon Siege + Legends of Arana / Dungeon Siege 2
Torchlight 1 i 2
Titan Quest + Immortal Throne
Neverwinter Nights 2 + dodatki
Dragon Age + Awakening.
A co sądzicie o Dungeon Siege 3 ? Nie jestem fanem serii więc nie patrzę przez pryzmat dwóch pierwszych części.
Van Helsinga sobie obadaj, jedynka całkiem przyjemna w dwójkę nie grałem, ale podobno też całkiem ok. Z innej beczki dobrym RPG jest Path Of Exile, jest to F2P za prawdziwą kasę możesz kupić tylko różne wizualne pierdółki i miejsca w skrzynce, więc nie będziesz się irytował, że dzieciak jakiegoś bogacza lata z najlepszymi itemami, a ty będziesz grindował do usranej śmierci.
Tak z ciekawości dlaczego odrzucasz D3 i Divinity?
Kerth - w moim odczuciu Dungeon Siege 3 jest najzwyczajniej słaby, nie wart złamanego grosza, zwłaszcza gdy porównać go ze świetną jedynką (która oczywiście graficznie już teraz kuleje, jednak nadrabia to przyjemną rozgrywką oraz świetną muzyką)
Loki, Legend Hand of God to też takie małe potworki.
Sacred - zupełnie o nim zapomniałem, choć grałem w niego namiętnie swego czasu. Oczywiście mowa tu o Sacred 1, ponieważ Sacred 2 jakoś mnie zawsze odrzucał, choćby tą landrynkową oprawą graficzną.
Van Helsing też jest znośny, choć w pewnym momencie zaczął mnie przynudzać, Tobie jednak może się spodobać.
Dungeon Siege 3 - grałem na najwyższym poziomie trudności i początkowo fajnie - skompletowanie setu tez daje frajdę, ale po pewnym czasie gra staje się prosta i monotonna - grałem Lucasem i Anijali w rycerzyka poszedłem w full obrażenia, a towarzyszka full leczenie(chociaż końcowego bossa bez wskrzeszenia przez towarzysza nie rozwaliłem i trochę się męczyłem z takim kościotrupem mniej więcej w 60% gry - nie pamiętam jak się zwał :P)
Wybory wpływają tylko na opowiedzianą historię i zaufanie towarzysza(chociaż zaufanie ciężko się wbija do 100%*(gwiazdka w spoilerze).
spoiler start
Jesteś prawy itd. punktujesz u Anijali i Lucasa, trochę zbójnickie postępowanie i punktujesz u Katariny, a z Reinhartem nie biegałem
spoiler stop