Hej,
Szukam gier z gatunku RPG (i jego wariacji), w których panuje specyficzny klimat oblężenia miejsc w których przebywa gracz. Mam tu na myśli takie sytuacje, gdy fabuła gry i sama rozgrywka sprawiają, że gracz zaczyna np. w oblężonym mieście lub innej tego typu lokacji.
Gdzie wyjście z danego miasta wiąże się z walką z dużą ilością sił wroga, często przeważającą i zbyt trudną dla postaci na danym poziomie. Gdzie wokół danej lokacji twórcy gry umieścili naprawdę liczne ilości wrogów, przez które musimy się po prostu przebić, wybijając po kolei kolejne grupki wrogów.
Do tej pory takie rozwiązania znalazłem w kilku grach, a na szybko przychodzą mi do głowy takie tytuły jak - Gothic 2 (zamek w Górniczej Dolinie), Divine Divinity (orki wokół pierwszej osady), Divinity: Grzech Pierworodny (główne miasto), chyba początek Dungeon Siege 2, Wiedźmin 2 (Flotsam).
Jeśli znacie tytuły, które mają takie rozwiązania w swoim gameplayu, to napiszcie mi proszę ich tytuły.
Zaznaczę tylko, że zależy mi na rzeczywistym istnieniu tych oblegających nas wrogów (których można ubić :D), a nie tylko informacji fabularnej, że niby miasto oblegane, a wrogów jakoś nie widać...
Z góry dzięki!