Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: System nie chce się uruchomić

29.05.2015 12:12
1
Van.Juares
17
Chorąży
Image

System nie chce się uruchomić

Witam. Przyjechałem do dziewczyny ze swoim dyskiem. Po podłączeniu go komputer dochodzi do ładowania systemu i wywala takiego bluescreena. Gdy włączam system z dysku dziewczyny, mój jest widoczny i moge w nim szperać. Zależy mi jednak, aby uruchomić swój system. Po wykonaniu CHKDSK nic nie pomoglo :(

29.05.2015 12:16
kjx
2
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Inne podzespoły, inne sterowniki, inny Windows. Się wzięło pogryzło i wywaliło BSODa. Bywa.

Spróbuj w trybie awaryjnym. Może wystarczy.

29.05.2015 13:29
3
odpowiedz
Van.Juares
17
Chorąży

Niestety, awaryjny tez sie nie chce wlaczyc, bo wyskakuje to samo :/

29.05.2015 14:46
4
odpowiedz
Van.Juares
17
Chorąży

Moze jednak ktos cos?

29.05.2015 14:55
wysiak
5
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Serio liczyles, ze zainstalowany bez problemow windows uruchomi sie na zupelnie innym sprzecie? Szanse na to niby sa, ale mniej wiecej takie, jak na trafienie szostki w totka.

W ogole w jakim celu probujesz takich akrobacji?

29.05.2015 15:27
6
odpowiedz
Van.Juares
17
Chorąży

Jeśli naprawdę nie masz żadnej racjonalnej odpowiedzi, to proszę daruj sobie i nie nabijaj jedynie ilości napisanych postów.

A to dlaczego próbuje takich akrobacji jest tu najmniej ważne, ale będę na tyle miły i odpowiem Ci, że chciałem się dowiedzieć czy problem z USB leży po stronie systemu. Mam nadzieję, że się wykazałem, bo wczoraj chyba mi nie poszło, skoro nic nie odpisałeś. Lub nie miałeś pomysłu na kolejny bezwartościowy komentarz.

29.05.2015 15:35
wysiak
7
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

Wczoraj nie bylo mnie w domu, ale pozniej widzialem, ze otrzymales odpowiedzi od innych, wiec juz sie nie dopisywalem. Do konca zreszta (rowniez i dzisiaj) nie wykazales sie tymi szczegolami, nadal nie podales przykladowo o jakiego windowsa chodzi, a jest to dosc wazne, nie uwazasz? To jakbys pytal sie mechanika przez telefon "auto mi nie dziala, co robic" bez podania nawet o jakie auto chodzi.

Racjonalna odpowiedz na twoje pytanie brzmi "nie ma w praktyce mozliwosci uruchomienia zainstalowanego systemu na obcym mu sprzecie, a to co probujesz zrobic jest bardzo glupie, bo jest przykladowo szansa, ze jesli system jednak zdola przekonfigurowac sie pod ten nowy komputer, to potem juz nie ruszy na twoim".

Natomiast przetestowac usb mozesz uzywajac chocby dowolnej dystrybucji live linuksa, wrzucasz na usb albo dvd, bootujesz z tego kompa, sprawdzasz.

A tak w ogole, to poczytaj sobie:
http://rtfm.killfile.pl/

29.05.2015 15:38
8
odpowiedz
zanonimizowany652110
37
Generał

Van.Juares - ale wysiak pisze prawdę. System posiada sterowniki pod dane podzespoły, i wymagasz, żeby nagle działał pod inną konfiguracją. To tak jakbyś chciał wlać benzynę do diesla i się dziwisz, że nie działa.

29.05.2015 21:04
PanSmok
9
odpowiedz
PanSmok
259
Legend

Mialem napisac cos w stylu postu nr 7 ale nie bede sie powtarzal.

Takich czarow z systemami sie po prostu nie robi. Wie o tym KAZDY kto grzebie w sprzecie dluzej niz miesiac...

Forum: System nie chce się uruchomić