Ktoś się może wybiera? Impreza rozpoczyna się 14 lipca, a zakończy się w nocy 16 lipca. Przez całe trzy dni Suwałki zamieniają się w europejską stolicę bluesa. Co roku przyjeżdża do nas wiele gwiazd oraz turystów zza granicy. W Suwałkach do tej pory zagrali mi.in. Jeremy Spencer, Joe Bonamassa, Dżem, Ten Years After, TSA, Mick Taylor Band, Canned Heat oraz kilkadziesiąt innych.
W tym roku na ośmiu scenach w Suwałkach zagoszczą takie zespoły i wokaliści jak:
THE BLUES BAND (UK)
ANA POPOVIC BAND (SR/NL)
JULIAN SAS (NL)
SHAKIN’ DUDI (PL)
MAGGIE BELL & DAVE KELLY (UK)
PERFECT (PL)
MARTYNA JAKUBOWICZ & ŻONA LOTA (PL)
B.B. & THE BLUES SHACKS (DE)
INNES SIBUN BAND (UK)
IAN SANDS BLUES BAND (IE/PL)
JUWANA JENKINS (US) & THE MOJO BAND (CZ/SK)
BEATA KOSSOWSKA & UNITED BLUES EXPERIENCE (PL/DE)
MAGDA PISKORCZYK (PL)
BOOGIE BOYS (PL)
NICO BACKTON & WIZARDS OF BLUES (BE/FR)
EASY RIDER (PL)
FREE BLUES BAND (PL)
LOVEBLADE (FR/SK)
LOUIE FONTAINE & STARLIGHT SEARCHERS (DK/LV)
TORTILLA (PL)
JOSTEIN FORSBERG & MORTEN OMLIT (NO)
TOM PORTMAN (IE)
ZYDECO FLOW (PL)
BLUE DÉJÀ VU (EE)
DOKTOR BLUES (PL)
MICHAŁ KIELAK & ROMAN PUCHOWSKI (PL)
MISSISSIPPI BLUES BAND (PL)
YELLOW CAB (PL)
BLUESMASZYNA (PL)
BLUESPOINT (PL)
F.B.I. BLUES BAND (PL)
CORNER BAND (PL)
MAHOŃ BLUES CAFÉ (PL)
GAZ BLUES GRUPA (PL)
FRET BLUES BAND (PL)
uważaj bo Cie w pogo zabiją.
Dzięki za informację, akurat będę w Suwałkach od piątku. Jak nie będzie co robić to muzyczka pogra.
A zapraszamy, jutro będę całą noc w Fantasy Parku (Boogie Boys), a w piątek i sobotę z identyfikatorem przy Muszli koncertowej w Parku (II scena, obok głównej).
I w piątek na mojej scenie będą o 18 Martyna Jakubowicz & Żona Lota oraz od 20:30 The Blues Band z UK. A na głównej scenie od 22 (też tam będę) Perfect aż do północy.
Natomiast w sobotę przy scenie głównej od 19:20 Shakin' Dudi lub Nico Backton & Wizards of Blues w Muszli oraz Julian Sas od 20:40 do 21:50, a od 22 na głównej Ana Popovic, która zamknie festival.
http://www.suwalkiblues.com/pl/edycja_2011/img/sbf_program_2011.pdf