Zastanawiałem się nad kupnem gry, by popykać z bratem przez lana, ale właśnie- słyszałem kiedyś plotki że można w to grać w multi tylko przez internet. Prawda to?
Nigdy nie grałem przez LAN, ale jest taka opcja.
Skoro jest, to dziwne że gol ma podane jedynie tryb multi w internecie. hmm.
Pierwotnie SC miał dwa tryby: LAN oraz Internet via GPGNet. Potem kiedy GPGNet zostało wyłączone, to pojawił się jakiś mod do FA który umożliwiał wyszukiwanie graczy.
Teraz od debiutu SC na Steam pojawiła się jeszcze wersja Steamworks która umożliwia granie sieciowe bez korzystania z modów czy GPGNet, ale wciąż oferuje granie po LAN (ale tylko z innymi posiadaczami tej gry na Steam - róźne wersje gry).
Podsumowując... można grać przez LAN, ale trzeba uważać i zwrócić uwagę żeby były to te same wersje gry.
Czyli żeby pograć, musiałbym kupić dwie kopie gry i je zarejestrować na steamie? A jakbym kupił jedną to by się dało to jakoś uruchomić, mowa o podstawce pierwszej części? Choćby i przez głupie hamachi jeśli nie przez lana... hmm ale chyba to na jedno wychodzi.
wyłącz internety w routerze to może da rady w offline mode, choć nie wiem, bo ja musiałem całą kartę sieciową wyłączać jak tata grał na moim koncie w jedno, podczas gdy ja chciałem grać w coś innego, a to raczej nic nie da jak chcesz grać przez LAN ;)
Grałem przez LAN'a, więc da się. Da się nawet przez tryb TCP/IP z tego co pamiętam, ale tylko na wersji GPGNet. Na wersji Steamowskiej chyba już się nie da, więc kupuj grę instaluj patche z GPGNet i możesz grać ;) Tylko zamiast rozrywki internetowej/GPGNet wybierz Gra Wieloosobowa ( nie wiem jak w Angielskiej wersji to było ).