Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Stworzyłem grę ;)

11.04.2014 17:00
😊
1
zanonimizowany658009
58
Generał
Image

Stworzyłem grę ;)

Nie jestem jakimś specjalnym programistą. Znam same podstawy, więc bawienie się w tworzenie gry od całkowitego początku nie było mowy. Ale zawsze miałem taką nadzieję kiedyś nauczyć się przy pomocy jakiegoś game-makera coś stworzyć.

Widziałem już na forum osoby co programowały tekstowe gry, statki, rpgi, więc pomyślałem, czy i ja nie mógłbym się z wami podzielić :P

Używałem do tego Game-Makera + parę skryptów. Uczyłem się z tutoriali na YouTube. Zabawa przednia :)

No i o co w niej chodzi?

Chodzimy sobie chłopkiem o imieniu Jack i zbieramy punkty doświadczenia. Aby przejść do następnego poziomu trzeba zebrać sześć takich punktów. Ale w zdobyciu tych punktów przeszkadzają nam okropne zombie. Trzeba tak grać by nie zostać schwytanym przez Zombie. Dotknięcie przez Zombie kończy grę :)

Są małe bugi. To prawda. W końcu to moja pierwsza gra. Zombie mogą się blokować, postać przechodzi przez ściany, ale nie miałem pojęcia jak to naprawić :(

Mała ilość poziomów, bo game-maker w darmowej wersji ma ograniczenie, ale myślę niedługo posiedzieć nad javą i już bez ograniczeń coś tworzyć :)

Nie wiedziałem na jaki hosting to wrzucić to dałem na SendSpace, jak znacie coś lepszego to dajcie znać!

http://www.sendspace.com/file/5zkmpy

Forum: Stworzyłem grę ;)