Strój na wesele Kingdom Come: Deliverance II
Pomocy, nie potrafię przez to przejść. Muszę kupić strój, aby dostać się na wesele.
Wiem, że ważna jest charyzma i z całego ubioru od krawca wyciągnąłem maksymalnie 14 punktów.
Czy jest może jakaś kombinacja: co założyć z czym, żeby wbić 16?
Poszukaj jeszcze w sklepach biżuterii: przeróżne pierścienie, naszyjniki i inne akcesoria też podbijają charyzmę

Mało kasy, więc ciężko. Myślę, żeby zabić krawca i w nocy otworzyć jego dom i sprawdzić skrzynki, ponieważ gdy włamałem się do jego sklepu, nie było tam niczego, co podniosłoby mi charyzmę. A może w domu będzie miał jakieś buty albo pierścienie.
A jakim cudem ktoś, kupując 3 ubrania, ma 16,
a ja, kupując to samo, nie?
Zjecie poniżej z filmiku na YouTube
Różne ubrania dodają różną ilość punktów liczących się do ogólnej charyzmy - to jest jedno z potencjalnych wytłumaczeń. A drugie, chyba nawet bardziej prawdopodobne, to trochę inaczej zbudowana postać. Weź pod uwagę że podczas prologu, kiedy najpierw rozmawiasz z kapitanem straży, a potem z kompanami w obozie, od tego jakie wybierzesz opcje dialogowe, zależą początkowe staty - jeśli mogę użyć takiego określenia. Być może w przykładzie na który się powołujesz, gracz poszedł w kierunku charyzmy, kosztem innych umiejętności. Kto wie, może przez to ma trudniejsze życie podczas walk
[edit] Jeżeli już się włamałeś do krawca i znalazłeś skrzynkę w której była tona ciuchów, to jest to asortyment sklepu, w jego domu nic więcej raczej nie znajdziesz, z naciskiem na raczej. Z opisu wnioskuję że jesteś w Troskowicach, w takim razie masz dwie opcje na zarobek, wolniejsza to alchemia i sprzedaż mikstur (składników na okolicznych łąkach masz sporo, ponadto jest ogródek koło aptekarza z którego możesz dowolnie korzystać), szybsza metoda to próba włamu do drugiego handlarza (praktycznie po przeciwnej stronie wsi od krawca) i znalezienie czegoś podnoszącego charyzmę w jego asortymencie.

Spróbuję jeszcze inaczej.
Udam się w to miejsce dodane w załączniku podobno jest tam skarb i biżuteria. Może uzbieram z tego 2 pkt, żeby mieć 16.
A jeśli nic nie znajdę, to będę szukał u handlarzy, tak jak napisałeś.
Chociaż dowiedziałem się też, że można podnieść charyzmę alkoholem i szybko pójść do kowala.