STEAM - probelm z instalacją POMOCY !!!!
Witam,
Próbowałem przenieść mojego STEAM-a z dysku (C:) na dysk (D:) (powód - na dysku C miałem tylko 20 GB wolnego miejsca, a to trochę mało). Po usunięciu programu i pobraniu ze strony domowej STEAM-a instalatora próbowałem go zainstalować, ale cały czas otrzymywałem wiadomość - patrz obrazek. Nie wiem już co mam robić. Pomóżcie, BŁAGAM.
Od razu informuję, że moja znajomość systemów kompa jest na poziomie dość średnim.
Od razu informuję, że moja znajomość systemów kompa jest na poziomie dość średnim.
Domyśliłem się po tym że nie wiesz że masz taki przycisk jak Print Screen :)
Poczytaj.
1. Sprawdz link kolegi
2. Zbyt dluga / dziwna nazwa katalogu w ktorym chcesz zainstalowac
3. Musisz zmienic miejsce w ktorym chcesz zainstaloewac steam np zamiast do D/ojek122!!34#@$%@ dac nazwe D://ojek. chodzi chyba o dziwna nazwe foldru ;
MavericKK
Tu nie chodzi o to że Jim chce zainstalować Steama w folderze pokazanym na zdjęciu, ale że w tym folderze brakuje jakiegoś .dll, aby instalacja Steama poszła.
Z tego co wyczytałem na necie, albo musisz wywalić cały folder Steam, wszystkie śmieci co z niego zostały, albo odpalić instalację jako Administrator.
Z tego co sprawdziłem, to wszystkie foldery ze Steam-a już wywaliłem. W takim razie jak mam przeprowadzić instalację jako Administrator??
Tak na przyszłość, używaj tej metody jeśli będziesz chciał przenieść Steama:
1. Wyłącz Steama.
2. Idź do folderu, gdzie jest aktualnie zainstalowany Steam. (domyślnie C:\Program Files\Steam)
3. Usuń wszystko poza folderem SteamApps oraz plikiem Steam.exe
4. Wytnij pliki, które zostawiłeś (folder SteamApps i plik Steam.exe) i wklej je tam, gdzie chciałbyś mieć zainstalowanego Steama, np. D:\Steam.
5. Uruchom Steama z pliku Steam.exe z nowego folderu. Steam sam ściągnie wszystkie potrzebne pliki i będziesz mógł się zalogować do swojego konta.
6. Zalecane jest, byś zweryfikował cache zainstalowanych gier.
Wziąłem to z http://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7418-YUBN-8129
UDAŁO SIĘ. UFFFFFFFFFFFFFFF....
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC
P.S. NIGDY WIĘCEJ PRZENOSIN STEAM-A