Steam - płatność.
Yo. Zamierzam się na korzystanie ze steama, jednak nie mam ani nie zamierzam narazie wyrabiać karty debetowej/płatniczej, bo za to raczej będę musiał dodatkowo płacić. A nie mam narazie dochodu żeby to robić.
W związku z tym, czy jest możliwość, żebym np. przesłał zwykłym przelewem sobie pieniądze na konto paypal, i potem z tego konta z paypala by steam zabierał kasę na zakupy? Kiedyś czytałem że tak mozna zrobić, tylko nie wiem na ile to jest jeszcze aktualne i gdzie takie coś ustawić ;) Prosiłbym o pomoc ludzi, którzy tak już robili. Pozdro.
Ewentualnie masz jeszcze alternatywę w postaci wirtualnej karty kredytowej, jest bezpieczna i bezpłatna, działa podobnie jak paypal choć przydaje się w znacznie większej ilości miejsc (np w komórkowych sklepach mobilnych typu AndroidMarket). Wada - wpłata na konto takiej karty obciążona jest złotówką. Ale można wpłacić raz na dłuższy czas i korzystać za darmo.
Jest również PaySafeCard. To kupony o nominałach 20/50/100, które kupujesz w sklepie a następnie możesz nimi płacić na Steam.
okej, podziękował za odpowiedzi.