Siemano,
Da radę jakoś w StarCraft'cie zmienić język z angielskiego na polski? Bez konieczności ściągania klienta itp. Grę dziś dostałem z Ultimy zakupion. Na stronie pisze, że polska wersja. To spoko, instaluje i pokazuje mi cały czas jednak angielską wersje. Póki co nie dam rady tego rozkminić, bo dalej mi się instalują patch'e. Sama gra nie dość, że ma instrukcje i inne duperele po angielsku, to nawet nie da rady wybrać języka podczas instalacji. Da radę jakoś, coś z tym zrobić?
Innego sposobu niż ściągniecie od blizzarda nie ma. Teoretycznie mógłbyś pliki mpq zmienić, ale jeszcze gra by to odczytała źle i dostałbyś bana.
O f**k. Wiedziałem, że tak będzie. Nie da rady jakoś wybrać języka? Cokolwiek? Przyznam, że nie chce się z tym angielskim męczyć. Wolę pograć w polską wersje. Jaka jest szansa, że po ręcznej (Dziwne skojarzenie) zmianie plików nie wyłapie bana grając na necie?
Jednak mogłem nie odinstalowywać tej polskiej edycji starter, w dodatku nawet instalke jej usunąłem, ah.
Poczekaj aż Ci się patche zainstalują i dopiero wtedy działaj. W sensie zobacz jaką masz wersję. Ja i mój kumpel mamy wersję angielską gry, natomiast ekrany startowe/do patchowania mamy różne. To znaczy on ma ang, a ja mam pol.
No ok, dzięki. Dam znać po instalacji patchy i małym ''rozpoznaniu'' co i jak.
No i dupa. Wszystko po angielsku. Nigdzie nie widać opcji by zmienić język na polski. Jakieś rady?
Zacząć ściągać polską wersję (która jest okropna btw), bo nic innego nie zrobisz.
No nic, dzięki.