Do sprzedania mam procesor Ryzen 3700X.
Cały zestaw BOX - pudełko, procesor, wentylator, radiator.
Procesor kupiłem w sierpniu, używałem niecałe trzy miesiące.
Reszta zestawu nieużywana i nigdy nie montowana, zatem jak nówka.
Procesor w 100% sprawny i wydajny.
Sprzedaję ze względu na zmianę procesora na jeszcze szybszy model tj 3900X.
Gwarancja producenta do lipca 2022 czyli jeszcze 32mc. W razie potrzeby skorzystania oferuję bezpłatne pośrednictwo (jako pierwszy właściciel).
Na całość wystawiam fakturę VAT 23% i daję moją 24mc gwarancję.
Sprzęt dostępny od ręki w Siemianowicach Śląskich.
Wysyłkowo tylko po przedpłacie całej kwoty na konto lub za pobraniem po przedpłacie 50 zł. Koszt wysyłki przy takiej formie zakupu biorę na siebie.
A na jakiej platformie miałeś to zamontowane? Podaj dokładny model płyty i pamięci.
A jakie to ma znaczenie? :)
Ale proszę:
MOBO Asus Rog Strix X570 E-Gaming
RAM Trident Z DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V 64GB (4x16GB)
Ja odkąd się przesiałem na tego Ryzena i na X570 Aorus Pro kilka razy, właściwie 6x uwaliło mi coś BIOS na płycie głównej. 6x na X570, 1x na B450, obie od Gigabyte z serii Aorus. BIOSy aktualizowane.
Nie wiem przez co, pamięci nowe, zmieniłem później też na nieco inne, rzekomo kompatybilne, zmieniłem zasilacz, kartę graficzną, przeinstalowywałem system, dyski zostały tylko stare...A i tak uwala i nikt nie wie czemu, ani support Gigabyte, ani ich serwis ani AMD...
Normalnie strach resetować komputer bo zwykle wtedy pada BIOS, jak na X570 jest zapasowy to się załącza zapasowy, ale po drugim razie płyta do naprawy idzie.
W grach (nie licząc mikroprzycięć) i systemie działa dobrze to wszystko, temperatury płyty, grafiki i procesora bardzo dobre...Nie wiem.
Nie miałem ani jednej zwiechy przez te 3mc, teraz na 3900X też póki co nie. Tzn. wróć, była zwiecha, ale przez GPU. Z biosem też zero problemów. Ogólnie gdyby nie to, że miałem zamówionego 3900X jeszcze w lipcu i dopiero teraz moje zamówienie zostało zrealizowane po starej cenie to bym nie zmieniał, bo bardzo z 3700X byłem zadowolony, mogę tylko polecać :) Może jakąś wadliwą sztukę trafiłeś albo coś innego było na rzeczy.
Być może procesor jest wadliwy. Ciężko to ustalić, bo on działa dobrze, jak się już system uruchomi. AMD pisał żebym sprawdził na innej płycie głównej innej firmy, Bo na dwóch różnych egzemplarzach X570 Aorus Pro, chipset BIOSu padł. No i moja zastępcza B450 też padła i jest na gwarancji teraz.
Jeśli padnie mi jeszcze raz obecna X570 (pierwszy BIOS padł tydzień temu we środę) to wezmę ASUS ROG STRIX X570-F GAMING, albo jakiegoś MSI w tej cenie. Jeśli tam też padnie to przesiadam się na Intela, chyba że uda mi się zareklamować procesor.
"Thank you for your Email:
I understand you changed the motherboard with three times in Gigabyte regarding BIOS fault on motherboard.
Also you mentioned the processor was working fine without any problem in games and others.
To narrow down the issue I suggest you please get in touch with any local technical shop or check the processor with good known motherboard, friends, relatives and check the outcome. Please check with processor apart from Gigabyte motherboard use other companies
In order to update this service request, please respond, leaving the service request reference intact.
Best regards,
Kumar"
Polecam E, F-Gaming ma inną sekcję zasilania niż E-Gaming i nie tylko. Te procesory są dosyć wymagające.
Chociaż te wszystkie dodatkowe sloty i bajery są mi niepotrzebne. Procesora nie podkręcam, co najwyżej pamięci ustawiam na 3200Mhz. Ale ok, najwyżej wezmę tę droższą płytę dla spokoju i lepszych temperatur.
Ale jednak wolałbym pozostać na Aorus Pro. Wygląd i technika tej płyty najbardziej mi się podoba.