Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja The Sinking City 2GTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Śpieszmy się, czyli o tym, jak AI mnie uśmierciło...

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
15.07.2026 02:17
Megera_
1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

Śpieszmy się, czyli o tym, jak AI mnie uśmierciło...

Tak zupełnie z ciekawości wpisałam dzisiaj w google swoje nazwisko i oto, co mi wypadło:
Lekarz weterynarii Marta *************** była cenioną specjalistką nefrologii i urologii zwierząt na Śląsku, prowadzącą gabinet ******* w **********. Współpracowała również z przychodnią *********** w *************. Niestety, ze względu na tragiczną informację o jej nagłej śmierci, gabinet oraz wizyty u niej zostały odwołane.

(wygwiazdkowałam osobiste informacje ale jak ktoś lubi w stalkera, to i tak łatwo się dowie)
Powiem Wam, że naprawdę dziwnie jest czytać informację o własnej śmierci. Ciary przechodzą. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale nie jest fajnie. Pewnie spytacie, po co ten wątek i że znów jestem atencjuszką - ale w takim razie zróbcie eksperyment, wpiszcie swoje imię i nazwisko i zobaczcie, czy czasem nie umarliście...

PS. to samo wpisałam w komórce i jednak się okazało że żyję, ufff.

Tyle dobroci ta AI dodaje światu że o-ja-cię-nie-mogę.

15.07.2026 12:13
Widzący
😁
1.1
1
odpowiedz
Widzący
263
Legend

Megera_ Martwi, dzieci i ryby, głosu nie mają. 😉

15.07.2026 02:47
2
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Tuesvan_NPC
2
Pretorianin

Premium VIP

To, że sprawdzałaś swoją osobę zupełnie mnie nie dziwi. Sam kiedyś sprawdzałem swoje imię i nazwisko w Google i okazało się, że jestem cenionym adwokatem...

Ale po co się tym przejmować? Po co sobie tym zawracać gitarę? AI wyrzuciło Ci taki wynik, bo jest po prostu dość ułomne. Skierowane do konkretnych działań potrafi zdziałać cuda, ale nie jest uniwersalne. I prawdopodobnie nigdy nie będzie. Ludzie traktują już [czaty] AI jako wyrocznię, a w wielu przypadkach to nic innego, jak ulepszona wyszukiwarka Google :P

post wyedytowany przez Tuesvan_NPC 2026-07-15 02:58:04
16.07.2026 09:51
Fett
2.1
odpowiedz
Fett
261
post wyedytowany przez Fett 2026-07-16 09:52:11
15.07.2026 04:20
DiabloManiak
3
odpowiedz
DiabloManiak
258
Karczemny Dymek
Image

Przecież wszyscy wiedzą żeś ->

15.07.2026 09:08
4
odpowiedz
trumpf
19
Generał

uroki korzystania z google

post wyedytowany przez trumpf 2026-07-15 09:08:37
15.07.2026 11:06
M@co
5
1
odpowiedz
1 odpowiedź
M@co
143
Krzywda
Wideo

Najtrudniej jest jednak uwierzyć, że to już się stało. Później bedzię z górki ;]

https://www.youtube.com/watch?v=tBClw_8rV2k

15.07.2026 18:43
Megera_
5.1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

M@co Ou dzizas, dobrze że poszedłeś w takie klimaty, bo jak ostatnio 5 lat temu "zaspoilowalam" o czym jest Szósty zmysł, to mnie pół forum wygonilo do dziada z buda. :>

15.07.2026 11:08
Bukary
6
odpowiedz
1 odpowiedź
Bukary
250
Legend

Megera_

To twoje zdjątko z takim wielkim czarnym, pięknym kotem na rękach? ;)

post wyedytowany przez Bukary 2026-07-15 11:10:36
15.07.2026 12:17
Megera_
6.1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

Bukary Nawet mi nie przypominaj, ten kot był przecudowny ale taaaaki ciężki :) ręce mi dretwialy po minucie. :P

post wyedytowany przez Megera_ 2026-07-15 12:21:40
15.07.2026 11:58
Bullzeye_NEO
7
odpowiedz
1 odpowiedź
Bullzeye_NEO
251
1977

a nie mowilem? sosnowiec to slask

15.07.2026 13:44
Kasrkin
7.1
odpowiedz
Kasrkin
20
Generał

Bullzeye_NEO To jest przykład tekstu, za który miałbyś przewalone u każdej ze stron xD

15.07.2026 15:20
WolfDale
😈
8
1
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

Czyli macki Goozysa są dłuższe i potężniejsze niż się nam wydawało, czarne Misiubisi przyczyniło się do zgonu na prawdziwym użytkowniku forum! 💀

15.07.2026 17:35
PersonifikacjaCienia
9
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
42
Brat

Ta historyjka, przypomniała mi o podobnym zdarzeniu. Szukając czegoś na mapach w okolicy domu rodziców, znalazłem informację, że sąsiad otworzył, na placu obok, firmę. Wpisałem w google imię i nazwisko sąsiada i dostałem w wynikach linki do zbiórki na siepomaga. W opisie linków "KRYTYCZNIE PILNE ! RAK ! Potrzebna pomoc !" W podsumowaniu od AI tak samo, wciska mi te same informacje o nowotworze i zbiórce przy okazji pisząc o firmie, której istnienie chciałem potwierdzić. Oczywiście w pierwszym momencie mnie nieco zamurowało i zacząłem się zastanawiać czy to możliwe, ale że trudno było mi w to tak po prostu uwierzyć, to wszedłem w link jeden, drugi i trzeci i oczywiście okazało się, że AI skleiło sobie informację o trzech różnych osobach o tym samym nazwisku (nawet nie imieniu!).

15.07.2026 17:43
SnakePlissken
10
2
odpowiedz
3 odpowiedzi
SnakePlissken
229
Ulubieniec forum Claude

Teraz razem z Guziem możecie udawać, że jesteście ded. Może nawet istnieją zaświaty dla takich udawanych śmierci i znowu będziecie razem.

A tak serio to musiałaś specyficznie zadać pytanie lub coś wcześniej napisać. Poza tym imie i nazwisko takie jak Twoje posiada przynajmniej 50 osób w mediach.

15.07.2026 18:37
Megera_
10.1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

claudespeed18 Trochę racji masz, ale nie do końca.
Ja nawet nie zadawałam pytania, tylko wpisałam personalia i "weterynarz". Po chwili zrozumiałam, o co chodzi - bo faktycznie zawiesiłam działalność na kilka miesięcy, po śmierci swojej matki. Pewnie przez to AI odczytuje jako śmierć własną.
Imię i nazwisko, a raczej imię i nazwiskA? Bo mam dwa - hmmm, wydawało mi się że to jest specyficzna kompozycja, serio aż 50 osób? To chyba muszę się rozwieść.

15.07.2026 19:04
SnakePlissken
10.2
2
odpowiedz
SnakePlissken
229
Ulubieniec forum Claude

Megera_ No tak, zapomniałem, że szanowne pracownice w dziedzinie medycyny używają nazwiska panieńskiego jak i po mężu razem.

16.07.2026 23:05
WolfDale
10.3
1
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

claudespeed18 eraz razem z Guziem możecie udawać, że jesteście ded. Może nawet istnieją zaświaty dla takich udawanych śmierci i znowu będziecie razem

Ja całym serduszkiem kibicuję temu i ponownemu zjednoczeniu, bo przecież głupie pieniądze nie mogą zniszczyć prawdziwej miłości.

15.07.2026 19:50
11
odpowiedz
damianyk
165
Nośnik Treblinek

zróbcie eksperyment, wpiszcie swoje imię i nazwisko i zobaczcie, czy czasem nie umarliście
Niestety nie umarłem, za to jestem cenionym specjalistą-menedżerem w strukturach IBM, programistą i buduję jakieś struktury, za co prawdopodobnie płacą mi niewyobrażalny hajs. Śmierci to nie przebija, ale też fajnie.

15.07.2026 19:57
Mutant z Krainy OZ
12
odpowiedz
1 odpowiedź
Mutant z Krainy OZ
277
Farben

Ai chyba dobrze sie bawi usmiercajac ludzi. Jak wpisuje swoje imie i nazwisko, to w wynikach google najpierw sa nagrobki z tymi danymi, potem nagrobki z nazwiskiem, a dopiero nizej cos o lekarzu z Olkusza nazywającym sie jak ja.

16.07.2026 00:35
WolfDale
😜
12.1
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1
Wideo

Mutant z Krainy OZ Bo to już niebawem, Skynet nadchodzi i niestety nawet nagrobków nie będzie...

https://www.youtube.com/watch?v=EaqDptraCEk

15.07.2026 22:49
Lilus
13
odpowiedz
Lilus
141
Redberry Belle

Martu, w moim googlu żyjesz :)
Wpisałam swoje dane, gemini pozbierał informacje, ale nie ułożył ich chronologicznie i wskazał dwa miejsca działalności jednocześnie, a nie zmianę w ceidg.

Parę lat temu wpisałam swoje imię i nazwisko, znalazłam na instagramie profil innej dziewczyny i zaczęłam obserwować, bo widziałam, że jesteśmy w podobnym wieku, lubimy podobną muzykę i rysować. Dwa lata temu na Kasztel Party w Bolkowie w łazience na polu namiotowym podczas robienia makijażu patrzę w kustro, a tam za mną Jej twarz. Zagadałam,że ją śledzę na insta z powodu imienia, kumplujemy się do dziś, w dodatku okazało się, że mamy tyle samo lat i studiowałyśmy na tym samym uniwerku :)

16.07.2026 01:38
Loon
14
1
odpowiedz
1 odpowiedź
Loon
145
mohenjodaro

Marta... myślałem, że wiesz... my wszyscy tutaj nie żyjemy. To forum jest naszym czyśćcem, jedni przychodzą, inni odchodzą, niektórzy zostają tutaj na stałe. Nie wiem co się dzieje z ludźmi poza forum. Ty masz jakieś życie poza forum, czy to tylko okruszki i wspomnienia dawnego życia? Dawno dawno temu działał tu pewien łowca dusz, który starał się uwolnić nas z tego wiekuistego doświadczenia, ale i jemu nie wszyscy pozwolili się uratować.

16.07.2026 09:32
Megera_
14.1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

mohenjodaro Czyli to jednak prawda! 4, 8, 15, 16...
Mnie się przez moment wydawało, że żyję w normalnym świecie - budzę się, robię siku, myję zęby, piję kawę - potem włączam GOLa i już mam wrażenie graniczące z pewnością, że istnieją światy alternatywne. A jeszcze później idę do pracy i tam to już się dzieje co chce!

Oglądałeś Projekt Hail Mary? (jak nie, to polecam koniecznie!) - otóż to ja jestem Ryanem Goslingiem. Z tą tylko drobną różnicą, że jego wyciupało w kosmos raz a porządnie, a ja mam podobne doświadczenia średnio 5x na dobę :3

16.07.2026 10:24
wyś
15
odpowiedz
1 odpowiedź
wyś
127
Just think

Megera_

Montera dużo by dał za takie podsumowanie w Google'u, a jakby dostał za darmo, to by chyba ze szczęścia... 😝

Musisz się nauczyć doceniać takie prezenty od losu 😉

16.07.2026 23:10
WolfDale
15.1
odpowiedz
WolfDale
109
~sv_cheats 1

wyś Znowu zamierza umrzeć?

16.07.2026 10:32
Wujek Face S.
16
odpowiedz
1 odpowiedź
Wujek Face S.
60
Gęstochowianin

Megera_ Mam dziwne przeświadczenie, graniczące z pewnością że nasze osoby mogły się kiedyś spotkać.😐

16.07.2026 10:58
Megera_
16.1
odpowiedz
Megera_
174
Furia

Wujek Face S. NO NIE MÓW. To by było najgorzej.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl