Recenzja The Blood of DawnwalkerInteraktywna mapa Gothic RemakePoradnik do DawnwalkeraWszystko o Wiedźmin 3: Dziki Gon - Remaster
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Spider-Man: Całkiem nowy dzień - ten film musi zdominować zaplanowaną na przyszły rok Galę Oscarów

Forum filmy i seriale scifi
Odpowiedz
17.09.2026 16:58
😃
1
odpowiedz
remag
57
Konsul

Spider-Man: Całkiem nowy dzień - ten film musi zdominować zaplanowaną na przyszły rok Galę Oscarów

Witam.
Zostały 3 miesiące do premiery Avengers: Doomsday i Diuny: Części Trzeciej, filmów na, które niby czekam, mimo, że spośród tych filmów w kwestii box office'u zwycięzca może być tylko jeden, przez co oba filmy jako, że debiutują w tym samym momencie będą musiały ze sobą rywalizować w ramach Dunesday. Ale warto pamiętać, że już inny film co premierę miał w tym roku zdominował box office tego roku wcześniej niż te dwa filmy co nawet jeszcze nie zadebiutowały. Spider-Man: Całkiem nowy dzień, bo o tym filmie mowa choć zadebiutował jeszcze w lipcu tego roku nadal radzi sobie zaskakująco świetnie. Co mnie oczywiście to nie dziwi, bo sam widziałem film w kinie i nie żałuję tego. Ale czemu nie pójść dalej i nie naciskać, by film Spider-Man: Całkiem nowy dzień otrzymał szansę zgarnięcia kilku nominacji do Oscara, a nawet zdominował zaplanowane na 14 marca 2027 roku Oscary? Co jak co, ale warto pamiętać, że Oscary ostatnio przeżywają kryzys. Taka decyzja ze strony Akademii, by ten film zdominował zaplanowaną na 14 marca 2027 roku Galę Oscarów mogłaby przywrócić dawną świetność Oscarów zwłaszcza, że filmy tego typu zasługują na Oscary (przynajmniej według mnie). Choć wiem, że wszystko zależy od Akademii (niestety), ale co sądzicie o tym pomyśle?
P. S.: Powinienem był jeszcze powiedzieć, że również przydałaby się pierwszy raz w historii Oscarów możliwość obejrzenia przy okazji dowolnej Gali Oscarów zwiastunów nadciągających filmów. Dla przypomnienia dodam, że w przypadku zwiastunów nadciągających gier taką możliwość zaoferowała Gala The Game Awards. I patrzcie jak to wpłynęło na oglądalność Gali. Powyżej 100 milionów widzów oglądających dowolną Galę The Game Awards gwarantowane.

Forum Forum filmy i seriale scifi
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl