Spadki fps przy nagrywaniu

Forum Komputery
Odpowiedz
05.10.2012 20:38
1
odpowiedz
zanonimizowany870367
1
Junior

Spadki fps przy nagrywaniu

Tia.. Nie wiem czemu kiedy nagrywam na 60fps'ach mam niby je, ale często występuje drastyczny spadek do 2fps'ów co wygląda nie zbyt ładnie :C..

Specyfikacja komputera :

CPU : Intel Core i5-2500 3.3Ghz @3.6Ghz
GPU : MSI GeForce GTX 560 1GB GDDR5
MoBo : Gigabyte Z68AP-D3
Ram : 2x4GB GoodRam DDR3
Zasilacz : Chieftec CTG-600-80P
Dysk mam 500GB chyba z seagate'a czy jakoś tak, nie wiem dokładnie :D

Pomożecie? Sprzęt dobry a i tak mam spadki, ludzie ze słabszymi komputerami nagrywają w stałych, to dla czego ja mam takie spadki?

05.10.2012 21:08
2
odpowiedz
Spe-S---dow
119
Legend

Niech zgadnę... FRAPS? Jeśli tak to musisz kupić dysk SSD. Pogrzeb też w ustawieniach nagrywania - eksperymentuj z formatami, rozdzielczością.
Jeśli nie chcesz kupować dysku to zmień program do nagrywania na np. Bandicam.

Sam mam gorszy sprzęt i gry w 30 FPS i mogę komfortowo nagrywać.

Ludzie pewnie nagrywają na gorszych kompach bo albo używają starszej wersji FRAPS albo nagrywają innym programem.

05.10.2012 21:43
Browar Drinker
3
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

No jeśli na jednym dysku masz zainstalowaną grą i próbujesz zapisywać na nim w locie nieskompresowane nagranie to nie dziwne, że tak się dzieje. Najlepsze rozwiązanie to drugi fizyczny dysk (niekoniecznie ssd), na który będziesz zapisywał nagrywany materiał. Możesz też spróbować programów, które nagrania w locie kompresują i zapis o wiele mniej obciąża dysk kosztem obciążenia procesora, np. programu BandiCam.

05.10.2012 23:16
Rasgul
4
odpowiedz
Rasgul
40
Pretorianin

Ja osobiście polecam program od Mirillis - Action! Mój komputer to dwurdzeniowy procesor Athlon 2.95 GHz taktowania, karta graficzna Radeon HD 4850, 4 GB pamięci RAM i dysk HDD od Seagate, który pomieści gdzieś ok. 500 GB danych. Spadek fpsów przy nagrywaniu gier, to tylko 10 klatek i mogę spokojnie grać, a jednocześnie nagrywać, nie jak w przypadku Frapsa, gdzie granie przy nagrywaniu przy masochizm, a lekka ścina powoduje dyskomfort przy oglądaniu. Polecam!

05.10.2012 23:39
5
odpowiedz
zanonimizowany870367
1
Junior

( Wezmę za przykład sławę z YouTube ) Mandzio, który ma ok 30k widzów pogadałem z nim i on ma 1dysk 1tb nie dzielony na partycje nie nic i nie ma ścin w żadnych grach, a ma 4gb ramu mniej ode mnie...

05.10.2012 23:46
6
odpowiedz
Spe-S---dow
119
Legend

Akurat RAM ma najmniej do tego problemu. Przestudiuj te 3 posty w tym temacie nie dodając żadnej bzdurnej teorii jak z tym RAMem.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl