Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Smasung NP350V5c problemy z przełączaniem grafiki

29.09.2013 12:41
azok12
1
azok12
64
towarzysz_kasjer

Smasung NP350V5c problemy z przełączaniem grafiki

Witam! Jakiś czas temu kupiłem sobie tego laptopa, chcąc wgrać nowe sterowniki do karty graficznej przekombinowałem i obecnie laptop korzysta tylko z karty od Intela... Brak AMD Catalyst Control System równa się z brakiem opcji przełączenia kart graficznych... A AMD zainstalować nie mogę bo wywala mi komunikat, że sterownik mojej karty graficznej nie jest zgodny z oprogramowaniem... Co można z tym zrobić? :/

29.09.2013 15:08
Gruby Misiek
2
odpowiedz
Gruby Misiek
132
Konsul

Jako, że mam takiego laptopa i przerabiałem już temat sterowników do karty graficznej
to powiem, że działają tylko sterowniki od samsunga - tylko na nich działa przełączanie
grafik. Niemniej przełączanie też działa dziwnie bo nawet jak zmieni się na wydajniejszą
grafikę to i tak dana aplikacja twierdzi że pracuje na intelu, jedna możliwość to sprawdzenie
ilości fps.

29.09.2013 22:06
azok12
3
odpowiedz
azok12
64
towarzysz_kasjer

Da się coś z tym zrobić? Albo ustawić by laptop bazowo cały czas używał lepszej karty?

30.09.2013 07:32
Gruby Misiek
4
odpowiedz
Gruby Misiek
132
Konsul

W tym laptopie to sterownik sam decyduje, która karta będzie używana, owszem można przypisać daną aplikację aby korzystała z lepszej karty ale tylko w 3d. Mi osobiście w samym windowsie (w aplikacjach nie korzystających z 3d) nie udało się zmusić do działania z lepszą kartą, nawet mimo przypisania aplikacji do lepszej karty. Poza tym żaden program testujący czy benchmark nie pokazał mi, że działam na lepszej karcie mimo przypisania go do mocniejszej. Jedynie to, że zwiększyła mi się około 2x ilość fps np. w 3d marku świadczyło o tym, że lepsza karta działa.

Forum: Smasung NP350V5c problemy z przełączaniem grafiki