Przymierzam sie do kupna nowego smartfonu, budzet max 500-550 PLN. Ma to byc telefon dotykowy, mile widziana klawiatura qwerty ;)
Szukalem i zastanawiam sie nad ktoryms z tych:
HTC Wildfire S
Motorola Defy Mini
Sony Xperia TIPO
ZTE Blade
ZTE Libia
I pytanie do Was: Ktory z tych bedzie najlepszy i najmniej awaryjny? A moze polecacie cos innego? Interesuja mnie tylko NOWE telefony, prosze o pomoc!
Straszne rupiecie podałeś, modele takie jak Wildfire S czy Blade odpadają od razu, ze względu na procesory w starej architekturze ARMv6 która zakończyła swój żywot, w nowych modelach nawet low endach używa się wyłącznie ARMv7.
Z każdym dniem przybywa aplikacji oraz gier które ruszają wyłącznie na 7 więc ładowanie się w 6 jest czystym idiotyzmem.
Zobacz może Sony Ericsson Xperia Mini Pro (st17) tylko nie pomyl jej z Xperia X10 Mini Pro(U20) bo ten drugi to trup.
Powinieneś zmieścić się w budżecie i kupić nówkę.
Jeremy Clarkson kolega napisał wyraźnie, że interesują go wyłącznie NOWE modele;)
Zresztą kupowanie używanego, wiekowego Galaxy S to loteria ze względu na szybko wypalające się w nich ekrany Super AMOLED, czego sam doświadczyłem w tym modelu;) Koszt wymiany na nowy będzie niewiele mniejszy niż sam telefon.
[4] Używam SGS'a od 2 lat, obecnie posiadam na nim Androida 4.1.2 z procesorem podkręconym do 1.2ghz, mogę się założyć że prędkością zdeklasował by wszystkie modele wymienione w 1 poście. Wypalenie ekranu? Może w niektórych modelach, u mnie wszystko ładnie świeci, żadnych dead pixeli itd.
Nie mniej kolega szuka nowego i wcale mu się nie dziwię;)
Bad Pixele? Hehhe widać, że nie wiesz co piszesz, w AMOLED wypalanie wygląda całkiem inaczej, zostają całe ślady a nie pojedyncze pixele które widać przy pewnych kolorach, odsyłam na największe polskie forum Androida android.com.pl do działu o tym modelu i tematu poświęconemu temu zagadnieniu:)
U mnie się wypalił ekran po niecałym roku czyli mniej więcej tyle ile wynosi jego żywotność. Jeśli mamy gwarancję to Samsung wymieni nam ekran za darmo, nie tak jak w przypadku wyświetlaczy w bardziej standardowych technologiach gdzie musi być X padniętych pixeli aby producent uznał problem, niestety jak się skończy się okres gwarancyjny to ceny nie są przyjemne dla portfela;)