Sleeping dogs 2 pytania
Na wstępie sorry za nowy temat ale muszę to jakoś treściwie oddzielić do rzeczy:
#1.Nie wiem dlaczego ale np jak jadę bezkolizyjnie to nie pokazuje mi się to okienko w parwym dolnym rogu co jest nie tak? dodam że mam włączoną opcję wyświetlania komunikatów społecznych czy jakoś tak..czy może tak być że to się nie wyświetla jak nie ma kogo do pokonania? bo na YT widziałem jak gościo np jechał bezkolizyjnie i wyświetlało mu że ma do pokonania "Wei Shena" a może gość do pokonania po prostu tak się nazwał macie jakieś pomysły na to jak to powinno być itd?
#2 bardziej skomplikowane pytanie i SPOILEEEER!!!!
Zobaczcie sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=qWUsLi0v6RQ 1.55 i zobaczycie jak Vivienne "rozmawia z Shenem" i coś mówi mu o tym że Sonny musi znaleźć sobie inną dziewczynę i zapytała czy nie przeszkadza to Shenowi a on odpowiedział "NIE" a teraz zobaczcie sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=FtSS4Emnbug 19.10 o czym mówi teraz Ricky mówi do Shena "powiedziałeś NIE?" o co tu chodzi? Proszę o wyjaśnienie tej scenki a potem Viviene mówi że Shen jest jedynym człowiekiem co powiedział NIE....o co tu chodzi? Mam polską wersję ale albo jestem tak "tępy" albo to jest bardzo zamotane.....o czym mówi Ricky mając na myśli "powiedziałeś NIE?" bo we wcześniejszym filmiku wiem o jakie NIE chodzi (czy nie przeszkadza Shenowi że Vivienne już nie będzie gwiazdą a on odpowiada że nie przeszkadza mu to..." Ale o co chodzi w tym DRUGIM filmiku podsumowując:
Proszę o wytłumaczenie i uzasadnienie 1 i 2 filmiku...bo mam jakieś niezgodności..
Za odpowiedź na te 2 pytania będę NIEZMIERNIE WDZIĘCZNY...pzodrawiam ale pewnie i tak jak ktoś odpowie to tylko ten kto doszedł do tego momentu :) Czekam na pomoc. Wiem że to zamotałem ale ktoś bystry będzie wiedział co chciałem przekazać.
#1.Nie wiem dlaczego ale np jak jadę bezkolizyjnie to nie pokazuje mi się to okienko w parwym dolnym rogu co jest nie tak? dodam że mam włączoną opcję wyświetlania komunikatów społecznych czy jakoś tak..czy może tak być że to się nie wyświetla jak nie ma kogo do pokonania? bo na YT widziałem jak gościo np jechał bezkolizyjnie i wyświetlało mu że ma do pokonania "Wei Shena" a może gość do pokonania po prostu tak się nazwał macie jakieś pomysły na to jak to powinno być itd?
W polskiej wersji ten menus jest źle przetłumaczony. W oryginale jest czy wyłączyć komunikaty społeczne nie/tak. A u nas jest odwrotnie. Więc musisz wybrać nie i wtedy będą się pojawiać.
Dzięki wielkie za pomoc w #1 pytaniu pozdro :)
W dalszym ciągu czekam na #2 zamotane pytanie ;/
Zobaczcie sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=qWUsLi0v6RQ 1.55 i zobaczycie jak Vivienne "rozmawia z Shenem" i coś mówi mu o tym że Sonny musi znaleźć sobie inną dziewczynę i zapytała czy nie przeszkadza to Shenowi a on odpowiedział "NIE" a teraz zobaczcie sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=FtSS4Emnbug 19.10 o czym mówi teraz Ricky mówi do Shena "powiedziałeś NIE?" o co tu chodzi? Proszę o wyjaśnienie tej scenki a potem Viviene mówi że Shen jest jedynym człowiekiem co powiedział NIE....o co tu chodzi? Mam polską wersję ale albo jestem tak "tępy" albo to jest bardzo zamotane.....o czym mówi Ricky mając na myśli "powiedziałeś NIE?" bo we wcześniejszym filmiku wiem o jakie NIE chodzi (czy nie przeszkadza Shenowi że Vivienne już nie będzie gwiazdą a on odpowiada że nie przeszkadza mu to..." Ale o co chodzi w tym DRUGIM filmiku podsumowując:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale chodzi o to że Sonny wykorzystuje Vivienne do uprawiania seksu z klientami itp. a Shen powiedział że nie musi tego robić...
aha a w pierwszym filmiku o co chodzi z tym "NIE" czy ja dobrze to opisałem czy twierdzisz inaczej?
PS: to co napisałeś to mówisz o pierwszym czy drugim filmiku?
Witam ponownie pozwoliłem sobie przeanalizować krok po kroku wypowiedzi z wcześniejszych filmików i już prawie wiem na 100% o co chodzi. (uznacie mnie pewnie za idiotę ale ja w grach wolę DOKŁADNIE znać fabułę i przebieg ok do rzeczy podsumowując:
Jeśli chodzi o pierwszy filmik:
Misja:Konflikt interesów:
1.Shen: Vivienne co ty tu robisz?(Vivienne przychodzi do Shena)
2.Vivienne:Sonny mówi że naprawdę dla niego dużo zrobiłeśœ, i dla mnie,chcę ci podziękować.
3.Shen:Vivienne nie, czekaj o co tu chodzi? (scena pocałunku)
4.Vivienne:Nic ja tylko…po prostu nie mogę..O Boże.Sonny mnie zabije.
5.Shen:Czekaj, Sonny cię tu przysłał?
6.Vivienne: tak.Nie wiesz?
7.Shen:Czego nie wiem?
8.Vivienne:Ja dłużej tego nie zniosę. Sonny będzie musiał znaleźć sobie inną dziewczynę.
9.Shen:Słuchaj Vivienne nie musisz.Nie ze mną.
10.Vivienne:Więc chcesz powiedzieć, że to ci nie przeszkadza?
11.Shen:Jest w porządku.
12.Vivienne: Wow jesteśœpierwszym facetem który..to znaczy…dzięki Wei.
Podsumowanie pierwszego filmiku: Vivienne przychodzi aby przespać się z Shenem bo tak rozkazał jej Sonny w ramach podziękowania, jednak Shen odmówił tego a Vivienne powiedziała że jest pierwszą osobą która odmówiła tego. TO TO ŁATWE :)
Teraz drugi filmik trochę trudniejszy:
Misja: Misja:Niepokoje społeczne:
Shen,i inny koleś przychodzą do Rickiego i Vivienne.
1.Shen: Ricky spokojnie wyluzuj słuchaj uważnie co ci powiem
2.Ricky:Nie mam ci nic do powiedzenia.
3.Shen:Uspokój się dobra?Słuchaj uśmiechnięty Lee będzie chciał kropnąć każdego kto mu wejdzie w drogę.
4.Ricky:Pracuję dla Sonnyego. To od nas Lee ma największe wsparcie. I w przeciwieństwie do ciebie jestem lojalny wobec przyjaciół.Sonny powiedział mi o tobie i Vivienne.
5.Vivienne:Co? Ricky ja nic nie zrobiłam.Przysięgam…
6.Ricky:ale…
7.Vivienne: Sonny nagrał nas…razem. Chciał mnie szantażować, a teraz ma to policja. Grożą mi że wypuszczą video jeśli nie będę zeznawała przeciwko Sonnyemu.
8:Shen: Jak sądzisz co Lee jej zrobi, jak się dowie?
7.Ricky: Powiedziałeś „NIE”?
9.Vivienne: Ze wszystkich ludzi z którymi Sonny kazał mi się przespać, tylko Wei powiedział NIE. tylko on, nawet ty też nie powiedziałeś NIE.
10.Shen:Słychaj Ricky musisz zdecydować,jeśli poprzesz Sonnyego, Lee pewnie też…….,albo możesz ją z tąd zabrać, będzie z tobą bezpieczna…..
11.Ricky:dobra dobra..a co z uśmiechniętym Lee?
11.Shen:pozwól że sam zajmę się Lee?
Podsumowując drugi filmik:
Shen z innym kolesiem przyjeżdżają do Vivienne i Rickiego po to aby przekonać Rickiego do współpracy przeciw Uśmiechniętemu Lee,jednak Ricky mówi że pracuje dla Sonnyego i są razem sprzymierzeni z Uśmiechniętym Lee poza tym Ricky mówi shenowi że Sonny powiedział mu (Rickiemu) że Vivienne przespała się z Shenem, Jednak Vivienne zaprzecza i mówi że między Nią a Shenem nic nie było, mówi że Sonny nagrał.....(no właśnie kogo? Vivienne z Shenem czy Vivienne z Rickym? tego nie mogę rozwiązać)...potem Vivienne mówi że właśnie tym nagraniem Sonny chciał szantażować Vivienne a potem to video wpadło w ręce policji i jeżeli Vivienne nie będzie zeznawać przeciw Sonnyemu to wypuszczą to wideo do mediów=koniec kariery Vivienne, następnie Shen mówi Rickiemu aby stanął przeciw Uśmiechnietemu Lee ponieważ jeżeli Lee dowie się ze Vivienne zeznawała przeciw Sonnyemu(kumplowi Sonnyego) to będzie chciał ją zabić jednak jeżeli Ricky nie zechce sie przyłączyć do Shena wówczas Sam Sonny będzie kazał Rickiemu zabić Vivienne (zeznawała przeciw Sonnyemu). Po chwili Ricky pyta się Shena "powiedziałeś nie?"=odmówiłeś seksu z Vivienne? a Vivienne odpowiada "Ze wszystkich ludzi z którymi Sonny kazał mi się przespać, tylko Wei powiedział NIE. tylko on...a dalej to już wiem.....
DROBNE NIEZROZUMIENIA co do 2 filmiku:
1.kogo Vivienne miała na myśli mówiąc "..Sonny nagrał nas razem", Vivienne+Shen czy Vivienne+Ricky?
2.o jaki szantaż chodziło? bo jak policja miała nagranie to wiem o jaki szantaż chodziło (odmowa zeznań= koniec kariery Vivienne) ale nie wiem o jaki szantaż chodziło kiedy nagranie było u Sonnyego? czyżby (pokazanie np nagrania Rickiemu(chłopakowi Vivienne) na którym Vivienne uprawiała seks z Shenem,(taka opcja możliwa tylko jeśli na nagraniu był Shen+Vivienne) a co jeśli na nagraniu był Ricky+Vivienne, komu wtedy Sonny pokazał by to nagranie aby "zniszczyć Vivienne"?
3.W jaki sposób nagranie trafiło w ręce policji? czyżby poprostu Sonny został aresztowany? raczej tak "misja na pogrzebie"?
Przepraszam że tak mi na tym zależy ale niestety jestem chorobliwie KONSEKWENTNY i chciałbym rozwiązać ten kłopot tak więc: Proszę o odpowiedź na te 3 niezrozumienia....i jeszcze coś co dotyczy wszystkich co są w temacie....Zgadzacie się ze mną w tym wszystkim co napisałem jeśli tak to piszcie nie zostawiajcie wolnych miejsc, po prostu chcę wiedzieć czy dobrze to wszystko sobie poukładałem i kto się ze mną zgadza a jeśli myślicie inaczej to również piszcie :) Pozdrawiam wszystkich przeglądających Obszerny temat......jeśli będziecie mnie wyzywać "mnie to nie ruszy".