Zaktualizowałem sobie special edyszyn do anniversary edyszyn i mam problem z polskimi znakami w notatkach/liścikach. Pojawią się w miejsce '' ą '' , ' ę '' kwadraciki.. W opisach zadań czy też książkach jest wszystko dobrze.
Poza tym w menu wciąż mam komunikat o tym, że upgrade anniversary edition dostępne a logo czy też tytuł gry w ogóle się nie zmienił ale cała zawartość dodatkowa jest w grze.
wersja PS5
No ja też mam identyczny problem co powyżej, zresztą zapewne nie tylko ja, na zagranicznych też o tym problemie piszą, i ciekawe czy to naprawią xd
Niestety, to niedoróbka tej wersji. Miejmy nadzieję że Bethesda szybko to poprawi, bo drażni..
Tyle że problem to nie jest bo zrozumieć tekst, można ;)
No to dobrze bo myślałem, że u mnie pliki się pogryzły czy coś.. Dobrze, że też na zagranicznych jest podobnie bo jest większa szansa, że tym się zajmą. Niby mały problem, ale razi mocno i wybija z immersji.
Jestem i tak w szoku, że cała zawartość z edycji aniwerszery jest przetłumaczona i jakość tego tlumaczenia nie odbiega od oryginalnej gry. Brawo.
PC/ Też mam taki problem. Zauważyłem jeszcze w dziennikach inną czcionkę, grubszą oraz po przewróceniu kilku stron litery się mieszają i wychodzi papka z tego i teraz to już jest problem bo nic nie można przeczytać. Mam wrażenie, że nie jest ta wersja dorobiona. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale w polskiej wersji znaki na drodze były po polsku ?
Podaj źródło bo masz za niski lvl na forum i twoje linki są niewidoczne.
Edit : Jeśli chodzi ci o tę poprawkę z Nexusa to mnie to nie ratuje bo gram na PS5.
Też mam taki problem jak Ty. W książkach po kilku stronach litery zachodzą na siebie.
Jak go rozwiązałeś?
Ok właśnie wyszła aktulizacja do ps5 która naprawia problem z polskimi znakami i z menu gry, sprawdzałem i działa nareszcie.
Psss swoją drogą ciekawe dlaczego gra waży 16 gb gdzie skyrim na ps4 waży znacznie więcej hmm... no ale grunt że polskie znaki i menu zostało naprawione. :)
swoją drogą ciekawe dlaczego gra waży 16 gb gdzie skyrim na ps4 waży znacznie więcej hmm
Może dlatego. https://www.gry-online.pl/hardware/zobacz-dlaczego-gry-na-ps5-zajmuja-mniej-miejsca-niz-wersje-ps4/zf20d5d
Potwierdzam. Wczorajszy patch naprawił Polskie znaki i w końcu w menu złote logo bez informacji o upgrade do Aniwerszery..
Niby poprawił, ale... polskie znaki mam w dziennikach/notatkach znalezionych przeze mnie przed patchem.
Natomiast w notatkach znalezionych po spatchowaniu gry, nadal - zamiast niektórych polskich znaków - mam kwadraty. Nie wiem, czy dotyczy to wszystkich notatek znajdowanych na nowej wersji gry, czy akurat miałem pecha, że trafiłem na trefne notatki.
U mnie stare notatki w porządku i te nowe, które znajduję również.
Jak dotarłem do Cieniowiska, to dziennik tego kolesia, co udawał ducha, też miał polskie znaki (znalazłem go po patchu).
Natomiast nie mam polskich znaków w dziennikach znalezionych w Jaskini Zaginionego Noża, gdzie skierowało mnie zadanie Krew w wodzie (gdzie trzeba było odzyskać tasak wodza orków). Są to dzienniki Shurgoza i Urzoga. Co ciekawe, list, który kieruje mnie do tej jaskini/zadania (Shogarza gra-Batula) ma polskie znaki.
Nie pamiętam, czy to zadanie było wcześniej, czy wprowadziło go Anniversary Edition. Jeśli to ostatnie, to może polskich znaków nie mają dzienniki wprowadzone w tej nowe edycji? Nie wiem, tylko zgaduję.