Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Sklep: Hunted: Kuźnia Demona

21.04.2016 12:48
neeshka
😉
1
neeshka
18
Legionista

Sklep: Hunted: Kuźnia Demona

Moja ulubiona gra hack&slash, jedna z nielicznych, którymi nie znudziłam się przed końcem i z sukcesem ukończyłam.
W aktualnej cenie zdecydowanie opłaca się nabyć.
Na poziomie najtrudniejszym (poza old school) gra była dla mnie wyzwaniem, szczególnie areny rozdzielające rozdziały.
Grafika nie powala, ma mało szczegółowe tekstury, ale nie jest paskudna, jak to o niej mówiono (paskudna to jest w Might&Magic:Heroes 7). Jak na h&s ma dość ciekawą fabułę, którą poznajemy po kawałku rozmawiając z napotkanymi szczątkami za pomocą potężnego artefaktu- kamienia śmierci. Występuje dużo ukrytych pomieszczeń np. za ścianami, które może przesuwać Caddoc, w których można znaleźć m.in. magiczne bronie. Grałam łuczniczką E'larą, co ułatwiało na bieżąco przeczesywanie kolejnych lokacji w poszukiwaniu aktywnych obiektów. Pomysłowo rozwiązano zaklęcia, których jest mało, ale mają różne poziomy i mogą mieć charakter zarówno ofensywny jak i defensywny, można je rzucić na przeciwnika, na siebie lub na partnera. Ja po kilku testach, rzucałam czar, który rozwijałam (piętno bólu) praktycznie tylko na partnera, który odwdzięczał się tym samym tj. rzucał na mnie swój czar (smoczy oddech) potęgując siłę rażenia mojej łuczniczki, która dzięki temu mogła strzelać "elektrycznymi" strzałami, które były baaardzo skuteczne w niektórych potyczkach, bo w ramach "magii broni" łucznika mogła nauczyć się strzelać tylko strzałami ogniowymi lub lodowymi.

Forum: Sklep: Hunted: Kuźnia Demona