Czołem:)
W przeciągu miesiąca planuję złożyć dla siebie komputer do gier/streamingu w kwocie 5000/5500 pln; kwota podana w przybliżeniu, wiadomo, jeśli będzie coś wartego uwagi parę złociszy drożej, to będzie śmiało wzięte pod uwagę.
Czym różniłaby się konfiguracja do grania, od konfiguracji do grania i streamowania w przybliżonych cenach?
Oczywiście pod lupę nie bierzemy peryferiów w stylu klawiatur, myszki itp.
Dodam, że przejrzałem mnóstwo znanych i mniej stron składających zestawy na kolejne miesiące, ale chciałem też zasięgnąć porady wśród użytkowników GOLa, dla pewności i podjęcia dyskusji. Mam nadzieję, że uda się coś ciekawego rozważyć. :)
https://www.x-kom.pl/lista/bkvn13m6i
Coś takiego będzie najlepsze
PS. To nie jest z tych źle zrobionych referentów RXa, od znajomego wiem tyle że rzadko przekracza 70c
Wazne w planowaniu ile dyskow ssd/hdd. Jak jeden m.2 nvme + np jeden/dwa hdd to no problem. Na wielu plytach m.2 wylacza np dwa gniazda sata.
I warto zaplanowac ilosc wentylatorow , rozna na plytach jest ilosc zlacz cha_fan (obudowy) , - jak cos sa rozdzielacze.
a co sądzicie na przykład o takim zestawie?
[link]
Co można by tu poprawić, zmienić?
Cholera, możliwości składania komputerów w tym przedziale cenowym jest tak cholernie dużo, że nie mam pojęcia, jak to ogarnąć i się do tego zabrać haha... :D
wstaw spacje pomiedzy htt a ps
Jeżeli do streamingu to jedyne czego potrzebujesz to wifi w 5ghz w razie sytuacji gdybyś nie mógł grać z kabla. I warto do tego dorzucić dobry monitor. Reszta podzespołów nie ma znaczenia.