Siec bezprzewodowa
Mam utworzona siec bezprzewodowa bez hasła i gdy zakładam hasło to tworzy sie nowa siec i z niej zaczyna korzystać, pracuje na win 7
Pomożecie?
Sorki, może tak:
mam utworzoną siec bezprzewodową nie zabezpieczoną na laptopie, win 7, gdy wchodzę we właściwości tego połączenia i ustawiam hasło(WPA2-personal,AES i wpisuje hasło) to połączenie od razu się resetuje(jest takie słoneczko na ikonie zasięgu sieci w dolnym prawym roku paska zadań) i nie może się połączyć więc wchodzę w listę bieżących połączeń, klikam na moje w którym ustawiałem hasło(jest przy nim info że:
"informacje wysyłane przez tą sieć mogą być widoczne przez innych użytkowników" czy jakoś tak) klikam połącz i tworzy się automatycznie kolejne połączenie które już nie wymaga hasła i jest niezabezpieczone.
Np. gdy moja sieć nosi nazwę Space to system tworzy kolejną o nazwie Space1 itd.
Może teraz poratujecie?
Aby zabezpieczyć sieć bezprzewodową hasłem musisz wejść w ustawienia routera, w przeglądarce wpisz 192.168.1.1 W większości routerów domyślna nazwa użytkownika admin i hasło admin.