Siec bezprzewodowa

Forum Komputery
Odpowiedz
02.09.2011 23:13
1
odpowiedz
Fezzz
27
Chorąży

Siec bezprzewodowa

Mam utworzona siec bezprzewodowa bez hasła i gdy zakładam hasło to tworzy sie nowa siec i z niej zaczyna korzystać, pracuje na win 7

Pomożecie?

02.09.2011 23:17
hopkins
2
odpowiedz
hopkins
235
Zaczarowany

Co jest grane kolego? Przeczytaj, napisz jeszcze raz, spokojniej.

03.09.2011 01:22
3
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Ale o so chosi?

03.09.2011 02:05
4
odpowiedz
Zmutowany_NPC
67
Generał

Więcej szczegółów, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi

03.09.2011 11:46
5
odpowiedz
Fezzz
27
Chorąży

Sorki, może tak:
mam utworzoną siec bezprzewodową nie zabezpieczoną na laptopie, win 7, gdy wchodzę we właściwości tego połączenia i ustawiam hasło(WPA2-personal,AES i wpisuje hasło) to połączenie od razu się resetuje(jest takie słoneczko na ikonie zasięgu sieci w dolnym prawym roku paska zadań) i nie może się połączyć więc wchodzę w listę bieżących połączeń, klikam na moje w którym ustawiałem hasło(jest przy nim info że:
"informacje wysyłane przez tą sieć mogą być widoczne przez innych użytkowników" czy jakoś tak) klikam połącz i tworzy się automatycznie kolejne połączenie które już nie wymaga hasła i jest niezabezpieczone.
Np. gdy moja sieć nosi nazwę Space to system tworzy kolejną o nazwie Space1 itd.

Może teraz poratujecie?

03.09.2011 21:25
6
odpowiedz
zanonimizowany796601
12
Chorąży

Aby zabezpieczyć sieć bezprzewodową hasłem musisz wejść w ustawienia routera, w przeglądarce wpisz 192.168.1.1 W większości routerów domyślna nazwa użytkownika admin i hasło admin.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl