Sieć bezprzewodowa przerywa - POMOCY
Od jakiegoś czasu mam problem z wifi na laptopie - co jakieś pół minuty się rozłącza. Czytałem na innych forach i zastosowałem się do tamtejszych rad czyli ustawiłem automatyczne łączenie tylko i wyłącznie z moim routerem, z innymi muszę łączyć się ręcznie (wtedy było ustawione na automat, nie wiem dlaczego). No i fajnie, przez jakieś kilka godzin, wczoraj i dziś to działało, ale znowu zaczyna przerywać. Ktoś wie co jeszcze mogę zrobić? Szlag mnie zaraz trafi.
Co ciekawe - zanim wprowadziłem zmiany z automatycznym łączeniem tylko z moim routerem, było to samo. Jednego dnia Internet cały czas był na laptopie, a drugiego co chwilę się rozłączął.
Wiecie gdzie jeszcze może leżeć problem? Naprawdę nie wiem co jeszcze mogę wymyślić.
A, własnie - to się pojawia odkąd zdjąłem hasło z routera. Nie mogłem go później jeszcze raz ustawić, bo sieć bezprzewodowa padała co 10 sekund i pokazywało się to nawet u mnie na kompie, który jest podłączony bezpośrednio pod modem.
Podlacz sie przez kabel do routera i zmien haslo.
Jesli masz router linksysa - zresetuj i skonfiguruj ponownie, dlugo by tlumaczyc czemu to powinienes robic, ale ogolnie to dziala, bo po prostu w pewnym momencie router zaczyna sie dlawic. Jak nie - tez nie zaszkodzi sprobowac. :)
Mam nadzieję, że nie zapeszę i naprawdę szczere "dziękuję" będzie ostatnią wypowiedzią w tym temacie.
Zatem dzięki, smugg! Wielkie dzięki.