Sieć bezprzewodowa przerywa - POMOCY

Forum Komputery
Odpowiedz
16.03.2011 20:41
mefsybil
😍
1
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Sieć bezprzewodowa przerywa - POMOCY

Od jakiegoś czasu mam problem z wifi na laptopie - co jakieś pół minuty się rozłącza. Czytałem na innych forach i zastosowałem się do tamtejszych rad czyli ustawiłem automatyczne łączenie tylko i wyłącznie z moim routerem, z innymi muszę łączyć się ręcznie (wtedy było ustawione na automat, nie wiem dlaczego). No i fajnie, przez jakieś kilka godzin, wczoraj i dziś to działało, ale znowu zaczyna przerywać. Ktoś wie co jeszcze mogę zrobić? Szlag mnie zaraz trafi.

Co ciekawe - zanim wprowadziłem zmiany z automatycznym łączeniem tylko z moim routerem, było to samo. Jednego dnia Internet cały czas był na laptopie, a drugiego co chwilę się rozłączął.

Wiecie gdzie jeszcze może leżeć problem? Naprawdę nie wiem co jeszcze mogę wymyślić.
A, własnie - to się pojawia odkąd zdjąłem hasło z routera. Nie mogłem go później jeszcze raz ustawić, bo sieć bezprzewodowa padała co 10 sekund i pokazywało się to nawet u mnie na kompie, który jest podłączony bezpośrednio pod modem.

16.03.2011 20:52
2
odpowiedz
zanonimizowany4090
97
Legend

Podlacz sie przez kabel do routera i zmien haslo.

Jesli masz router linksysa - zresetuj i skonfiguruj ponownie, dlugo by tlumaczyc czemu to powinienes robic, ale ogolnie to dziala, bo po prostu w pewnym momencie router zaczyna sie dlawic. Jak nie - tez nie zaszkodzi sprobowac. :)

17.03.2011 17:49
mefsybil
3
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Mam nadzieję, że nie zapeszę i naprawdę szczere "dziękuję" będzie ostatnią wypowiedzią w tym temacie.
Zatem dzięki, smugg! Wielkie dzięki.

17.03.2011 18:28
mefsybil
4
odpowiedz
mefsybil
12
Legend

Jednak się pospieszyłem. Wi-fi nie przerywało na lapku po ustawieniu hasła, ale wystarczyło uruchomić go ponownie i wszystko jest tak jak było. Znowu co jakieś pół minuty przerywa...

Jakieś pomysły? ;/

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl