Sępy zlatują się na żer...
Naczelna spekulacja światowa wkracza by ukryć prawdę jak swego czasu w Grecji?
"Goldman Sachs otwiera swój oddział w Warszawie. Celem instytucji jest zajęcie pierwszego miejsca w bankowości inwestycyjnej w Polsce, bo dla bankowców Warszawa jest jednym z ważniejszych centrów finansowych Europy. Goldman Sachs zajmie się doradztwem zarówno w sprawach inwestycji, zarządzania aktywami, czy też emisji akcji i obligacji...
...Goldman Sachs to jedna z największych finansowych instytucji świata. Jej eksperci doradzają rządom i koncernom. JEdnocześnie jednak firma nie uniknęła kontrowersji. Specjalna komisja amerykańskiego Senatu uznała, że bank odegrał poważną rolę w kryzysie finansowym. Do tego, to Goldman Sachs pomagał rządowi Grecji ukryć problemy z deficytem przed Brukselą."
http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/335261,wielki-bank-wkracza-do-polski-chce-doradzac.html
No i co z tego? Weź swoją bandę moherów i rozerwij koszulę przed siedzibą banku, piersią broniąc wejścia jak niegdyś Tadeusz Reytan broni Rzeczpospolitej przed I rozbiorem Cebulandii.
vlodek2532 --> Rejtan u nas w kraju się wymawia. Reytan wymawiają w Goldmanie.
Powiedzialbym zloslowie, ze sep zlatuje sie nad zer, bo nic, tylko krazy nad Onetem i tym podobnymi stronami, wyszukujac rozmaite kaski, ktore potem tutaj zwraca.
Jak widze taki tytul to naprawde nie musze patrzec na autora watku i doskonale wiem, co znajde w srodku.
To czemu tu zagladam? Ani chybi masochizm...
Ciekawe dlaczego w czwartym roku ery Tuska. Czyli jest aż tak źle?
Mam De ja vu. Jestem pewny, że już kiedyś wątek o takim tytule mirencjum założył :)