Sansa Clip rockbox

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
23.07.2012 20:44
1
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

Sansa Clip rockbox

Przed chwilą wgrałem właśnie rockboxa do swojego clipa, wszystko niby działa, ale nie da się u mnie ani przewinąć, ani zatrzymać utworów (teraz odtwarzane i całe to kółko clipa odpowiadające za te funkcje nie działa). Szukam od 20 minut czegoś w opcjach ale nic nie widzę, więc pomyślałem, że tutaj zapytam. :)
Pamiętam że kiedyś był tutaj user który mówił, że ma Clipa i rockboxa więc może on będzie mógł mi pomóc..

23.07.2012 21:52
2
odpowiedz
zanonimizowany714315
111
Legend

Może coś wcześniej poprzestawiałeś i konieczny jest restart opcji? Poszukaj takiej funkcji

23.07.2012 22:02
kjx
3
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Nie podałeś żadnych szczegółów więc zaczniemy od 'głupich' pytań.

1. Clip wersja 1 czy 2? W związku z tym, odpowiednia wersja RB zainstalowana?
2. Jak instalowałeś? Ręcznie patchowałeś bootloadera programem mkamsboot czy wszystko robiłeś poprzez RockBox Utility?
3. Urządzenie oczywiście od kompa odpięte i guziki nie zablokowane?

23.07.2012 22:12
4
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

Już po problemie, na początku wszystko działało dobrze później chyba coś poprzestawiałem (wydaje mi się że to przez tryb imprezy..) stąd brak odzewu tych klawiszy. Przywróciłem domyślne ustawienia i działa.
Swoją droga to normalne, że przez to mp3 jest aż tak głośne? Mam głośność na -2dB, a wyje to to jak szalone. Jak dałem na 6 to myślałem, że mi uszy pękną.

23.07.2012 22:15
kjx
5
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

O matko... Ja "normalnie" słucham na 23-21. Tyle tylko, że ja mam Sansę c240.

Ale to normalne, Clip nie należy do tych strasznie głośnych, a RB sporo rzeczy zmienia. Mi sie najbardziej podoba obsługa pojemniejszych kart i plików lossless.

23.07.2012 22:22
6
odpowiedz
zanonimizowany850052
14
Generał

To ty jeszcze nie ogłuchłeś? ;d
Z tego co mi wiadomo to ogólnie Sandiski są dość ciche (W standardzie), dlatego dobrą opcją jest rockbox, ale IMO tam to aż przesadzili z głośnością ;) u mnie maksymalnie da się dać na 6, niby teoretycznie dość mało..

tak btw. do Sansy Fuze +, wyjdzie kiedyś rockbox? Bo wiem, że do bez plusowej jest już od jakiegoś czasu, a do + ni ma. Mi tam tak bardzo na głośności nie zależy, ale niezwykle podoba mi się opcja 'przejście', normalnie seta można robić :)

23.07.2012 22:26
kjx
7
odpowiedz
kjx
136
Mighty Pirate

Mea culpa, źle napisałem. Oczywiście chodzi o -23 do -21 :)
Przy skali od -76 do +6.

A do Fuze+ jest RB. Co prawda narazie to wersja "unstable", ale na mojej c240 też jechałem prawie dwa lata na niestabilnej. No i widzę, że w RB Utility jest F+ do wyboru. Niestety, czy puści instalacje, nie wiem. Możliwe, że trzeba się będzie ręcznie bawić.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl