Samsung UE32C6500 czy...

Forum Technologiczne
Odpowiedz
02.05.2011 17:51
HumanGhost
😊
1
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

Samsung UE32C6500 czy...

No właśnie, jak w temacie. Przymierzam się do zakupu telewizora i biorę pod uwagę ten model Samsunga. Macie może jakieś uwagi, albo propozycje na co warto zwrócić uwagę zamiast tego modelu? Porównywalnej jakości za porównywalną cenę oczywiście.

02.05.2011 20:58
HumanGhost
2
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

Naprawdę bardzo zależy mi na opiniach. Więc jeśli ktoś ma coś do napisania w temacie to zapraszam. Proszę się nie krępować. :-)

02.05.2011 21:08
3
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

32" to maksimum w twoim wypadku? Pamiętajmy, że telewizor nigdy nie jest za mały. Kwestia dni i zaczyna tych cali brakować.
Przy budżecie w granicach 2k można pokusić się o coś większego, a przy okazji ciut lepszego, aniżeli zaproponowany model samsunga.

02.05.2011 23:02
HumanGhost
4
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

32'' to max co mogę zmieścić w pokoju. Jakby nie ustawić to będę siedział max 1,5m od tv. Większy nie wchodzi w rachubę.

03.05.2011 17:22
HumanGhost
5
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

BUMP

04.05.2011 18:03
HumanGhost
6
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

The last call.

04.05.2011 18:11
7
odpowiedz
Runnersan
220
Senator

Ja mam model 7000 w tym samym rozmiarze, ogólnie jestem zadowolony, choć z funkcji internetu nie korzystam wogóle, za to bardzo często korzystam z DLNA, które po opanowaniu pewnych tricków jest super... No może brak mi tylko możliwości większej sterowania napisami (ich pozycja, tło i wielkość).

Aha no i przyzwyczajenie, początkowo wydawało mi się, że wszystko oglądam w teatrze TV:)

04.05.2011 18:24
8
odpowiedz
zanonimizowany187303
65
Senator

początkowo wydawało mi się, że wszystko oglądam w teatrze TV:)
Wyłącz motion plus, a teatr zniknie.

HumanGhost, biorąc tańszego C650, o tej samej przekątnej, wyjdziesz na tym zdecydowanie lepiej. Te pseudo ledy, nie są warte jakichkolwiek pieniedzy w tym przedziale cenowym. Poza tym, jak wspomniałem wcześniej, zastanów się głęboko nad czymś większym.
http://www.sony.pl/res/images/image/07/1241686019007.jpg
Przy swojej 40" siedzę mniej, więcej 1.5metra od ekranu i nie narzekam.

04.05.2011 18:32
9
odpowiedz
Cypher.
196
a piece of strange

mam taka 40' i jest naprawde fajna. z tym teatrem tv o ktorym wspomnial Runnersan to wystarczy zmienic motion plus na wyrazny i jest normalnie. Swietne jest to, ze odczytuje wszystkie pliki video w tym mkv. DLNA tez bardzo fajne, mozna sluchac muzyke z komputera itp, jedyny problem, ze czasami przerywa mi filmy w hd a przewijanie z sieci nie jest tak fajne jak z dysku czy pendrive'a. Z internetnu tez nie korzystam jakos caly czas, ale bardzo fajna funkcja, nie chce ci sie wlaczac komputera to masz youtube'a, kilka serwisow informacyjnych, teraz tez tvp vod i iple. Wiec jak ktos ich uzywa to na pewno fajne.

Dla mnie glownym plusem bylo to, ze odczytuje pliki mkv do tego w dts, czego nie robi LG, Sony nie odczytuje w ogole. Obraz po skalibrowaniu dla wlasnych potrzeb naprawde dobry. Na pewno znajdzie sie cos lepszego, niektorzy pewnie beda Ci sugerowac jakies plazmy no ale to zalezy od Ciebie czego oczekujesz i do czego bedziesz go uzywal.

04.05.2011 18:56
10
odpowiedz
Runnersan
220
Senator

Dzięki za poradę:)

Co do przekątnej, to ja siedzę nieco ponad 2m i mam za mało. Tzn przez około tydzień myślałem, że mam niewiadomo ile cali i olbrzymi telewizor. Teraz myślę, że parę dodatkowych bym przygarnął.

04.05.2011 20:06
HumanGhost
11
odpowiedz
HumanGhost
130
Generał

Hehe no ja sobie zdaję sprawę, że więcej cali to fajna rzecz. Problem jest tylko w tym, że ja naprawdę nie zmieszczę większego telewizora bez szkody dla reszty sprzętów domowych. 32'' to wartość dla mnie i maksymalna i sądzę, że wystarczająca jak na moje potrzeby.

fredzio -> Może to i pseudo LED, ale kąty widzenia w porównaniu do C650 znacznie lepsze. Poziom czerni też bez porównania. Lepiej to wygląda z tego co widziałem w sklepach.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl