Samsung UE32C6500 czy...
No właśnie, jak w temacie. Przymierzam się do zakupu telewizora i biorę pod uwagę ten model Samsunga. Macie może jakieś uwagi, albo propozycje na co warto zwrócić uwagę zamiast tego modelu? Porównywalnej jakości za porównywalną cenę oczywiście.
Naprawdę bardzo zależy mi na opiniach. Więc jeśli ktoś ma coś do napisania w temacie to zapraszam. Proszę się nie krępować. :-)
32" to maksimum w twoim wypadku? Pamiętajmy, że telewizor nigdy nie jest za mały. Kwestia dni i zaczyna tych cali brakować.
Przy budżecie w granicach 2k można pokusić się o coś większego, a przy okazji ciut lepszego, aniżeli zaproponowany model samsunga.
32'' to max co mogę zmieścić w pokoju. Jakby nie ustawić to będę siedział max 1,5m od tv. Większy nie wchodzi w rachubę.
Ja mam model 7000 w tym samym rozmiarze, ogólnie jestem zadowolony, choć z funkcji internetu nie korzystam wogóle, za to bardzo często korzystam z DLNA, które po opanowaniu pewnych tricków jest super... No może brak mi tylko możliwości większej sterowania napisami (ich pozycja, tło i wielkość).
Aha no i przyzwyczajenie, początkowo wydawało mi się, że wszystko oglądam w teatrze TV:)
początkowo wydawało mi się, że wszystko oglądam w teatrze TV:)
Wyłącz motion plus, a teatr zniknie.
HumanGhost, biorąc tańszego C650, o tej samej przekątnej, wyjdziesz na tym zdecydowanie lepiej. Te pseudo ledy, nie są warte jakichkolwiek pieniedzy w tym przedziale cenowym. Poza tym, jak wspomniałem wcześniej, zastanów się głęboko nad czymś większym.
http://www.sony.pl/res/images/image/07/1241686019007.jpg
Przy swojej 40" siedzę mniej, więcej 1.5metra od ekranu i nie narzekam.
mam taka 40' i jest naprawde fajna. z tym teatrem tv o ktorym wspomnial Runnersan to wystarczy zmienic motion plus na wyrazny i jest normalnie. Swietne jest to, ze odczytuje wszystkie pliki video w tym mkv. DLNA tez bardzo fajne, mozna sluchac muzyke z komputera itp, jedyny problem, ze czasami przerywa mi filmy w hd a przewijanie z sieci nie jest tak fajne jak z dysku czy pendrive'a. Z internetnu tez nie korzystam jakos caly czas, ale bardzo fajna funkcja, nie chce ci sie wlaczac komputera to masz youtube'a, kilka serwisow informacyjnych, teraz tez tvp vod i iple. Wiec jak ktos ich uzywa to na pewno fajne.
Dla mnie glownym plusem bylo to, ze odczytuje pliki mkv do tego w dts, czego nie robi LG, Sony nie odczytuje w ogole. Obraz po skalibrowaniu dla wlasnych potrzeb naprawde dobry. Na pewno znajdzie sie cos lepszego, niektorzy pewnie beda Ci sugerowac jakies plazmy no ale to zalezy od Ciebie czego oczekujesz i do czego bedziesz go uzywal.
Dzięki za poradę:)
Co do przekątnej, to ja siedzę nieco ponad 2m i mam za mało. Tzn przez około tydzień myślałem, że mam niewiadomo ile cali i olbrzymi telewizor. Teraz myślę, że parę dodatkowych bym przygarnął.
Hehe no ja sobie zdaję sprawę, że więcej cali to fajna rzecz. Problem jest tylko w tym, że ja naprawdę nie zmieszczę większego telewizora bez szkody dla reszty sprzętów domowych. 32'' to wartość dla mnie i maksymalna i sądzę, że wystarczająca jak na moje potrzeby.
fredzio -> Może to i pseudo LED, ale kąty widzenia w porównaniu do C650 znacznie lepsze. Poziom czerni też bez porównania. Lepiej to wygląda z tego co widziałem w sklepach.