Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedInteraktywna mapa Gothic RemakeRecenzja Halo: Campaign EvolvedGTA 6 prawdopodobnie pobije rekordy i sprzeda konsole
Szukaj...
Kolorystyka
Wyświetlanie

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Ryzen 5800x3d ponownie dostępny

Forum Komputery
Odpowiedz
25.06.2026 17:08
mirko81
1
odpowiedz
mirko81
96
amd platform
Image

Ryzen 5800x3d ponownie dostępny

Nowa edycja była dziś wieczorem w x-kom za 1600 zl, obecnie niedostepna.

"Termopad Carbice Ice Pad dołączany do procesora AMD Ryzen 7 5800X3D to nowoczesna alternatywa dla tradycyjnej pasty termoprzewodzącej. Wykorzystuje zaawansowaną technologię pionowo ułożonych nanorurek węglowych, które skutecznie odprowadzają ciepło z procesora do układu chłodzenia. W przeciwieństwie do klasycznych past nie wysycha, nie wymaga okresowej wymiany i zachowuje stabilne właściwości przez cały okres użytkowania komputera. Dzięki konstrukcji typu peel-and-stick montaż jest szybki, czysty i pozbawiony ryzyka zastosowania niewłaściwej ilości materiału termicznego"

https://www.instalki.pl/news/hardware/rewolucyjny-pomysl-na-chlodzenie-termopady-z-weglowych-nanorurek/

post wyedytowany przez mirko81 2026-06-25 23:13:27
25.06.2026 22:09
WolfDale
2
odpowiedz
1 odpowiedź
WolfDale
109
~sv_cheats 1

Podoba mi się że coraz bardziej promowane są termopady, bo tutaj technologia poszła bardzo do przodu. Sam używam od kilku lat w stacjonarce, a także w różnych laptopach wymieniam i problem z głowy na lata. Co do past to zawsze je nienawidziłem, bo wiecznie wszystko było tym uwalone i trudne do wyczyszczenia do stanu fabrycznego. Termopad zdejmujesz i procesor oraz chłodzenie jak nowe, co prawda dobry termopad to koszt 50-100 złotych ale z drugiej strony robisz to tylko raz.

Choć społeczeństwo jeszcze nie jest zbytnio ufne, bo ilekroć komuś proponuję to nie no, daj lepiej pastę.

25.06.2026 22:37
mirko81
2.1
odpowiedz
mirko81
96
amd platform

WolfDale
Ja o tej technice dowiedziałem się dziś :)
Szkoda że nie można nabyć luzem tej Carbice. W sklepach dostępne są Grizzly i Arctic. Może jeszcze coś się zmieni gdy będę potrzebował coś takiego za parę miesięcy.

post wyedytowany przez mirko81 2026-06-25 22:38:24
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl