Zauważyłem że podczas odpalenia jakiejś gry, zaczyna strasznie głośno pracować jeden z dwóch wiatraków na karcie graficznej, chociaż żaden program nie wychwytuje żeby się kręcił to jednak sapie... na 100% a drugi się nie kręci, bo nie ma takiej potrzeby (tzn. działa prawidłowo, kręci się wtedy gdy jest taka potrzeba) aktualnie wiatrak cały czas się kręci, nawet gdy wyszedłem z gry a powinien na tę chwile w ogóle się nie kręcić? karta EVGA rtx 2070 XC
Napisz na kartce wszystkie problemy jakie masz z swoim komputerem i zanies do serwisu (juz mi ich zal). Nie ma chyba tygodnia w ktorym nie mialbys jakiegos problemu z swoim komputerem. Problem z wentylatorami na kartach EVGA jest znany od lat. W tym modelu to tez znana przypadlosc :
W google wpisz :
evga rtx 2070 xc fan problem
Wywali ci kilkanascie filmikow na yt, kilkadziesiat postow na Evga
W google :
evga rtx 2070 xc fan problem site:forums.evga.com
Ludzie obchodza ten problem przez robienie swoich profili dla wentyli. Zalecja uzywanie programu dedykowanego dla tej karty, a nie msi afterburner i innych.
Generalnie polecam uzywanie google zanim sie robi post na forum.
Ps. Moze obejrzyj jakies kursy jak uzywac googla.
Ps. a może tyle nie szczekaj, tylko jak chcesz pomóc, to pomóż a jak nie, to nie. Złożyłem nowy komputer, zmieniłem intela na amd, kupiłem też nową kartę i nie ze wszystkim sobie radzę i też nie wszystkie problemy/mankamenty wychwytuję od razu, dlatego tyle tematów zakładam.
Mimo wszystko dzięki za info, nie zdawałem sobie sprawy, kartę kupiłem z outletu z renomowanego sklepu komputerowego. Teraz już się domyślam dlaczego była taka tania.
Dlatego polecam serwis. Mimo tego podalem Ci rozwiazanie i rade na uzywanie google zanim zaczniesz innym zawracac 4 litery. Nie wiem czy nie zauwazyles, ale wiekszosc ludzi przestala Ci tu odpisywac.
Poza tym na pytanie kogos innego w sposob chamski odpowiedziales
"a nie możesz porównać wymiarów? na każdej stronie gdzie znajdziesz swoją obudowę są podane wymiary, płyty główne dzielą się na 2 albo 3 rozmiary, więc problemu nie widzę."
W ten sam sposob Ci odpowiedzialem teraz. Milo ?
Banalne czy nie, kulturę warto zachować przy udzielaniu pomocy wiedząc że samemu może jej się też potrzebować i potrzebowało nie raz.