Rozlaczanie internetu

Forum Komputery
Odpowiedz
21.09.2011 09:05
MavericKK
1
odpowiedz
MavericKK
78
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Rozlaczanie internetu

Dzien dobry wszystkim :) Mam problem otoz mam router AirLive w domu i mam go podlaczony do 2 laptopow komorki i stacjonarki. Laptopy i komorka(orly?) mam podlaczony przez WI FI a stacjonarke po kablu. I tu zaczyna sie zabawa gdy moj komp jest wylaczony laptopy i fon maja net znakomity zero rozlaczenia itp a gdy odpale moj pecet to laptopy traca neta tak samo fon i czasami sie wlaczy na laptopy ale rozlacza a czasami do momemnntu az nie wylacze kompa nie ma neta na tych ze sprzetach.

Nie wiem czy przyda sie specyfikacja mojego komputera ale

Celeron 2x 2ghz
2gb ddr 2
geforce 9500gt
dysk 1tb

A Airlive to dokladniej...WL-1500R
Dodam iz nie mam dostepu do ustawien routera bo administrator sieci (AKK NET) zmienil haslo ktore sobie ustawilem i powiedzial ze nie mam prawa tam wstepu. A jak do nich dzwonie to zawsze mowia ze cos z tym zrobia ale i tak robia nic. Dzieki z aodpowiedz i milego dnia zycze ; )

21.09.2011 09:28
2
odpowiedz
Xoarran_NPC
97
Legend

Reset routera i znow masz do niego dostep.

21.09.2011 15:42
MavericKK
3
odpowiedz
MavericKK
78
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Smuggler ale jak zrestartuje router to mi automatycznie nie pobiera jakiego adresu MAC czy cos takiego i nie moge nic zrobic mam net tylko ja i nikt wiecej jak to zrobie to wtedy AKK liczy sobie 50zl za naprawe tego...

21.09.2011 18:45
😱
4
odpowiedz
Xoarran_NPC
97
Legend

Przeciez adres MAC sam mozesz sobie wbic z palca.

Swoja droga olej takich dostawcow, bp niedlugo beda ci liczyli za kaze zalogowanie, a pobranie czegokolwiek bez zgody tego AKK bedzie cie kosztowalo 200 zl. Jakas kuzwa kolonia karna, admini z owczarkami chodza i rycza "schneller" na userow, czy jak?

21.09.2011 19:17
MavericKK
5
odpowiedz
MavericKK
78
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

W sumie temat nie o to sie krecil bo tak czy siak mialem zrezygnowac z ich uslug ale musze ogarnac jeszcze 3-4 tygodnie zeby moc zerwac z nimi umowe. A tak bez dostepu nie da sie zrobic nic a nic?

A co adresu mac. Kiedys z rellikiem probowalismy to zrobic i jak zrestartowalem zalogowalem sie t mialo mi pobrac cos od nich jakis adres chyba i tego nie zrobil jedyne co moglem to zadzwonic po nich abyt to zrobili

21.09.2011 23:35
MavericKK
6
odpowiedz
MavericKK
78
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Smugg? Ktokolwiek? Co mam zrobic skoro jeszcze nie moge zerwac tej umowy?

21.09.2011 23:55
Rellik
👍
7
odpowiedz
Rellik
102
J u n i o r

*Ziew*
Nie lubię pisać z koma no ale czego się nie robi dla Mavericzka ;)
1. To co pisał smuggler jest ok, pod warunkiem że to wystarczy. A raz zrobiłeś reset ustawień routera i efekt był mizerny. Wniosek: MAC WAN jest inny niż hardware'owy i/lub ustawienia sieciowe nie są domyślnie pobierane przez DHCP.

2. Bez dostępu do routera w tej chwili wiele nie zdziałasz - trzeba niestety wiedzieć co oni tam naustawiali :(

3. Zostaje Ci tylko reklamowanie że sprzęt nie działa właściwie...
4. ... bo więcej się nie podejmuję tłumaczenia via telefon co i jak kliknąć żeby zaczęło działać ;)
5. Jestem poza Silesia, jak wrócę to się przypomnij - postaramy się zażegnać twój problem
6. Albo olej AKK które to nie od dziś pięknie olewa Ciebie :)

22.09.2011 01:13
MavericKK
8
odpowiedz
MavericKK
78
IEM 2k14 2k15 2k16 Staff

Rell to ty zyjesz? Trza by pograc cos w koncu bo sie nooby upominaja hah. Co do problemu i do akk. Dzwonilem mowilem ze wysla technikow szczerze mowiac az sie przestraszylem bo ich technicy twierdza ze sieciowa jest spalona a poszedl tylko port PCI i wystarczylo przepiac sieciowke *_x . Rowno z dniem 2 listopada 2011 zrywam umowe z AKK net jak zapytaja powod to ja im dam conajmniej z 20scia ;)

Dzieki jeszcze raz :›

I tak... *Ziew* . Branoc ;›

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl