Router - ustawienie
Zmieniłem miejsce zamieszkania, dostawca netu ten sam - Multimedia - nie pamiętam czy dynamiczny net czy PPOE (chyba tak to się pisze). Router TP-Link TL-WR340G.
Na starym mieszkaniu, ale z półtora roku temu jakoś udało mi się ustawić neta na WIFI, teraz dupa, jakbym nie próbował nie działa - czy może mi ktos pomóc, ale potrzebna taka pomoc dla laika sieciowego :DD
Dziękuję serdecznie
Jeżeli nie resetowałeś wszystkich ustawień routera, to powinno działać identycznie, jak w starej lokalizacji wszystko.
No właśnie nie działa - więc musimy przyjąć, że konfigurujemy good początku.
Wifi (strona LAN routera) musi dzialac dokladnie tak samo, jak dzialalo, jesli potrzebujesz sie polaczyc do providera (WAN) z nowymi danymi, to bez szczegolow sie nie obejdzie, zadzwon do nich, niech ci powiedza co i jak zrobic. Na czas ustawiania podlacz sie do routera kablem, a nie po wifi.
http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WR340G
"The device comes with a CD with an Easy Setup Assistant that helps you step by step to complete your Internet connection, wireless network settings and security configurations. This feature allows even novice users to setup the router products without sacrificing any key features, just play the AUTO-RUN CD bundled to have your network set up quickly & hassle-free."
Za to nie widze, zeby to cos mialo wbudowany modem, w jaki sposob podlaczasz (podlaczales, kiedy jeszcze dzialalo) sie nim do internetu, i z czym tak naprawde masz problem?
WIFI działa - podłączam się do niego 2 laptopami, modem Multimedii jest podłączony do portu wejścia routera, podłączam kabel lap-router, łącze się z routerem, wybieram połączenie - niby wszystko ok, ale po odłączeniu kabla i próbie łaczenia się lap-rou przez wifi nie jestem podłączony do netu - sieć wifi widzę.