Router- laptop - sieć - zasięg

Forum Komputery
Odpowiedz
05.05.2011 15:13
1
odpowiedz
zanonimizowany208826
159
Generał

Router- laptop - sieć - zasięg

Wie ktoś jak jest z zasięgiem kart w laptopach.
Problem polega na tym, że laptop jest tak oddalony od routera iż nie łączy się w 80 procentach przypadków. Są 2 kreski , czasami i na 2 kreskach połączy a na 3 zawsze. Akurat mam tak iż nie da się nic tu przesunąć by było bliżej. Nie wiem czy da radę wzmocnić sygnał, a może dało by rade zmusić laptop by łączył się przy dwóch kreskach - bo nie wiem jak to jest iż widzi router ale nie może nawiązać połączenia przy dwóch kreskach.

Może ktoś ma własne rozwiązania takich przypadków i coś doradzi.

05.05.2011 15:19
2
odpowiedz
QrKo
167
Yarr!

bo nie wiem jak to jest iż widzi router ale nie może nawiązać połączenia przy dwóch kreskach.
Tak to jest, ze router ma mocniejszy sygnal, w efekcie czego dociera on do laptopa z zapasem 2 kresek, jednak sygnal laptopa jest na tyle slaby ze juz do routera nie wraca.

Jezeli sie nie da nic przesunac, to bez inwestycji w zewnetrzna karte wifi z mocniejsza antena sie nie obedzie.

05.05.2011 15:39
3
odpowiedz
zanonimizowany208826
159
Generał

Heh szkoda, mam też zewnętrzną kartę z antenką tej samej firmy co router, którą przetestowałem ale jest to samo , bardzo bardzo rzadko jest lepiej a czasami nawet jest jedna kreska a na tej wbudowanej są 2, przy których brak połączenia :)
Pewnie za słaba karta pomimo antenki, nie znam się na tych zagadnieniach związanych z zasięgiem.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl