Witam. Posiadam ww. router. Niezbyt się na tym znam, więc napiszę to "po swojemu". Do routera zawsze jest podłączony telefon (Iphone). Kumputer nie posiada Wi-Fi, więc oprócz internetu przez Wi-Fi, router jest cały czas podłączony kablem USB do kompa, gdzie służy jako modem. Iphone posiada funkcję synchronizacji w Itunes przez Wi-Fi. I tu jest pytanie: czy da się jakoś ustawić router, żeby można było synchronizować telefon bez kabli(jednocześnie korzystając z bezprzewodowego internetu)? Mam nadzieję, że zrozumieliście, o co mi chodzi, z góry dzięki.
Zrob jakis rysunek co jest z czym polaczone i jak, i co chcesz osiagnac, bo ciezko mi to sobie wyobrazic.. Z czym ten telefon chcesz synchronizowac 'bez kabli' - przeciez nie z komputerem, skoro nie ma on wifi?
Zpomniałem o wątku.
Wygląda to tak -->
Jednocześnie jest internet w komputerze i w telefonie.
Czy da się "zrobić" tak, żeby ww. router służył TAKŻE jako karta WI-FI.
Co rozumiesz poprzez "karta WI-FI"? Przecież tak jak piszesz, masz internet w komputerze i telefonie, więc czego jeszcze Ci brakuje?
Jak pisałem w [1], chciałem połączyć Telefon z komputerem, aby można było synchronizować telefon bez kabli.
Powinien być podłączony - sprawdź adres IP komputera oraz telefonu i spróbuj je pingować. Mam taki sam modem i mogę pingować mój telefon (Desire Z).
Nie mam jednak pojęcia na czym polega synchronizacja telefonu z komputerem w iPhone, więc ciężko mi podpowiedzieć coś więcej.