restauracja w bydgoszczy
Za kilka godzin bede w Bydgoszczy, gdzie w centrum mozna zjesc cos smacznego i w dobrej cenie? W ogole nie ogarnalem sobie tego, wiec albo pojde na chybil trafil albo ktos stamtad mnie lekko pokieruje :) Pozdrawiam
A masz ochotę na cos konkretnego, czy byle smacznie i za rozsądne pieniądze?
Jak mam byc szczery, to jako mieszkaniec bydgoszczy raczej rzadko chodze do knajp, ale cos sensownego na pewo sie znajdzie.
Gdzieś jest jakaś zajebista naleśnikarnia. :D Tania do tego.
Niestety ostatni raz w Bydgoszczy byłem rok temu, do tego byłem prowadzony przez osobę, która tam mieszka od urodzenia także nie powiem Ci gdzie.
Ale z tego co pamiętam to raczej jest to centrum, koło jakiegoś kościoła i do reala niedaleko.
Tak zdaje sobie sprawę, że to jest pomoc całkiem nieprzydatna. :P
Zależy gdzie w centrum.
Naleśnikarnia - Manekin http://manekin.pl/bydgoszcz.html na ul. Focha 14
Dookoła Starego Rynku jest kilka lokali do wyboru, niedawno jadłem w Sphinx i nie narzekam http://sphinx.pl/restaurant/localization/474
Nie pamiętam, nawet mając google maps nie potrafię sobie odtworzyć tej drogi. ;p
Ale nie było tam kostki brukowej, tylko jakaś dość ruchliwa ulica.
Żaden z wymienionych lokali nie pasuje do tego co pamiętam. W lokalu dominowało drewno i miał on tak jakby 2 poziomy, tzn jedne stoliki były niżej inne trochę wyżej.
Tak piszę z ciekawości może miejscowy skojarzy. :D
siwy346 - na moje Manekin pasuje do opisu, jest dwupoziomowy ale na początku tego roku remont robili wewnątrz powiększając lokal.
siwy346 - na pewno myslisz o Manekinie, o ktorym wspominał XaRaF.
Do Autora - przy Mostowej (samo centrum, ulica odchodzaca od Starego Rynku) jest restauracja "Sowa" gdzie mozna zjesc przyzwoicie, z kolei na Wenecji (musisz spytac jak tam dojsc, bedac w centrum) jest Warzelnia - nie jest tania, ale oprocz spoko jedzenia mozesz tez sprobowac lokalnego piwa.
Ja radziłbym podjechać do Focus Parku. Jest kilka miejsc w których możesz się najeść :)
trafilem do Warzelni, bardzo fajne miejsce, mogloby byc wiecej dodatkow (bo miesko spore) ale bardzo smaczne. no i lokalne piwko :) Moze jutro sprawdze Sowe, chociaz bede musial dobrze ogarnac czas :) dzieki za odzew.