Reklamacja - jak postępować?
Cześć!
Dnia 09.12.2015 wysłałem na gwarancję moje słuchawki. Do dziś słuchawki nie dotarły, a nawet nie otrzymałem żadnej wiadomości czy moja reklamacja została rozpatrzona.
24.12.2015 otrzymałem jedynie krótkiego maila, że pamiętają i proszą o uzbrojenie się w cierpliwość. No dzisiaj moja cierpliwość się skończyła. Jak mam teraz postępować?
wysylales w okresie swiatecznym ---> idzie dlugo
24.12 dostales info ze nad tym pracuja od tego czasu minal jakis 1 tydzien roboczy bo swieta bo nowy rok bo prawoslawni bo trzech kroli
mozesz do nich dzwonic i stekac zeby robili szybciej/odeslali popsute ale to ty wyjdziesz na pajaca
Przesyłka wysłana za nadaniem z datą otrzymania? :P
jeśli nie .. to masz przykład że otrzymali .. 24.12
i tu chody 14 dni zwykłych czy 14 dni roboczych? ;)
plus kto wali na reklamację a nie zgodność towar z umową? ;P
Diablo--> Paczkę otrzymali następnego dni bo:
1. Wysłana kurierem
2. Dzwoniłem i potwierdzali że otrzymali i na następny dzień wysłali do producenta
Wysłane na reklamację bo słuchawki dobre, i zależało mi by zostały te same. Chodzi mi jak tu ich zmobilizować żeby jednak mocniej pomęczyli bułę producentowi.
Producent (serwis producenta), ustawowo ma 14 na podjęcie kroków czy to naprawa czy to wymiana na nowe z tytułu gwarancji. To że do sklepu doszło dnia następnego nic wcale nie oznacza bo nigdzie w ustawie/prawie nie masz napisane ile sklep ma czasu na transport. To on zazwyczaj jest najdłuższy w całym procesie reklamacji. Jak serwis jest w Niemczech albo Czechach (Lenovo tak ma) to ogółem trwa to nawet do 4 tygodni. I to jest standard kolego.