RAM do laptopa
Witam, mam pytanie minowicie chciałbym wiedzieć, czy jest jakaś możliwość zwiększenia pamięci Ram? Zależałoby mi na tym, by nie kupować nowej pamięci, ale dokupić do starej. Byłbym zainteresowany pamięcią 2 lub 4 GB. Czy jest taka możliwość, jeśli tak, to jak to się robi i jakie pamięci polecacie? Mam laptopa Samsunga R590 i 4 Gb ramu.
A system? Ile bitów? Ja też mam taki zamiar, ale mam 32-bitówke.. :( Mam Samsunga R580.
4 GB Ramu patrząc na specyfikacje - wystarcza i nie wiem po co więcej.
Wszystko zależy od tego, jakie kości już są włożone, oraz ile slotów ma dany laptop (zazwyczaj dwa).
Do czego potrzebujesz w laptopie więcej, jak 4 GB RAMu?
Ale poważnie aż tyle Ci tego ramu potrzeba? Ja też mam 4gb i przy 11 aplikacjach (w tym Photoshop i wszystkie przeglądarki jakie mam) użycie ramu wynosi 53%.
Ale też z ciekawością dowiem się jak to z tym ramem jest.
wersja 64 bitowa 2,40GhZ.
może i macie rację, po co będę się wykosztowywał jak póki co nie koniecznie jest mi to niezbędne
(r580 też mam całkiem fajny i podobny do r590 ale ma intela trójkę)
Mam tego dokładnie tego samego lapka co ty (właśnie z niego piszę) i stwierdzam, że naprawdę 4GB na chwilę obecną to w zupełności wystarczy. Chyba że chcesz jednocześnie tworzyć zaawansowaną grafikę w Photoshopie, dokonywać skomplikowanych obliczeń inżynierskich, kompilować program, wypalać płytki i co chwilę alttabować na jakąś next-genową gierkę.