Pytanie odnośnie kopii zapasowej

Forum Komputery
Odpowiedz
25.09.2012 15:41
mmach1988
1
odpowiedz
mmach1988
94
Konsul

Pytanie odnośnie kopii zapasowej

Witam,

Od jakiegoś czasu mam dziwne problemy z kompem, ale nie jestem pewien, czy to wina internetu czy źle działającego systemu. Jeżeli teraz zrobię kopię zapasową, wgram na nowo system i wgram tą kopię, to jeżeli przed formatem było coś źle, to po przywróceniu błędy powrócą? Posiadam Windows 7 Professional 64-bit.

Pozdrawiam

25.09.2012 15:42
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Zależy co się popsuło.

25.09.2012 15:58
mmach1988
3
odpowiedz
mmach1988
94
Konsul

Czyli muszę własnoręcznie sprawdzić. Ogólnie chodzi o filmiki na YT -> https://www.gry-online.pl/forum/problem-z-filmikami/zcbbe838?N=1 . Ani wyczyszczenie cache ani przeinstalowanie Flash Playera nie pomogło. Do tego problem z Max Payne 3 -> https://www.gry-online.pl/forum/problem-z-gra-max-payne-3-uszkodzona-latka/zfbc041e?N=1 . Ogólnie ostatnio mam różne cyrki z kompem. Niby nic wielkiego, bluescreenów nie mam ani nic podobnego, ale przeszkadzają.

25.09.2012 16:07
Browar Drinker
4
odpowiedz
Browar Drinker
88
Szef wszystkich szefow

Na podstawie tych tematów co podałeś ja bym w pierwszej kolejności szukał przyczyny w połączeniu z internetem. Sprawdź sobie pobierając jakiś dość duży plik nie korzystając z żadnych akceleratorów pobierania (które mogłyby wznowić przerwane pobieranie), czy nie zrywa Ci połączeń. Od jakiego providera masz internet?

25.09.2012 17:31
mmach1988
5
odpowiedz
mmach1988
94
Konsul

Mam internet z UPC. Ostatnimi czasy mam z nim spory problem. Na początku roku nie mogłem stawiać serwerów w takie gry jak Race 07 czy rFactor, bo nikt (w tym ja) nie mógł na niego wejść. Po kilku miesiącach (!) naprawili problem, ale niedawno znów wrócił ten sam błąd. Teraz jest sprawa tych filmików. Może to być błąd neta, ale np. live'y z Twitcha działają. Muszę tak jak mówisz ściągnąć jakiś duży plik i zobaczyć.

27.09.2012 18:21
mmach1988
6
odpowiedz
mmach1988
94
Konsul

Teraz to już zgłupiałem. Wczoraj ściągnąłem duży plik i wszystko było ok. Dziś rano włączam FIFE 13 po raz pierwszy i po wybraniu języka wywala mnie z gry bez żadnego komunikatu. Dodam, że tak samo miałem w demie. Zrobiłem więc format i FIFA zaczęła działać, ale z filmikami nic się nie zmieniło. Pisałem również do Microsoftu i dziś do mnie oddzwonili i doradzili wyłączyć przyspieszanie sprzętowe, ale nic to nie zmieniło. Doradzili też by wypiąć kartę graficzną i zobaczyć czy na tej co jest w procesorze też występuje błąd. Ja się na tym nie znam i mam pytanie - czy jak wypnę kartę to ta druga zacznie działać z automatu?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl