Pytanie o karty graficzne

Forum Komputery
Odpowiedz
10.08.2012 17:41
maviozo
1
odpowiedz
maviozo
246
autor zdjęć

Pytanie o karty graficzne

Chodzi za mną zakup nowej karty. Głównie do wykorzystania przy wideo. Budżet: do 500zł Raczej skłaniam się ku nVidii, bo wspiera CUDA. Zasadniczo mógłbym nawet pozostać przy obecnej karcie, ale ma tylko jedno wyjście cyfrowe i rgb, a przy dwóch urządzeniach Full HD korzystanie z rgb to mordęga.

Natomiast pytanie brzmi wyjścia video. Wstępnie patrząc po allegro, znalazłem np. coś takiego:
http://allegro.pl/gainward-gtx-550-ti-1024mb-gddr5-cuda-900-mhz-i2527995324.html
Są tamże trzy wyjścia - HDMI, DVI i RGB. Czy to oznacza, że karta może obsłużyć 3 monitory w rozszerzonym trybie pracy, czy raczej dwa monitory z powieleniem jednego (czyli hdmi/dvi jeden monitor, rgb drugi).
No i pytanie, czy w okolicach w/w ceny wybór tej karty to dobry pomysł?

10.08.2012 17:45
2
odpowiedz
Dagedmar_NPC
26
Senator

3 monitory w NV doszły dopiero w wersjach 6xx O ILE SIĘ NIE MYLĘ, PROSZĘ O WERYFIKACJĘ ;)

http://allegro.pl/salon-asus-geforce-gt640-pci-e-128bit-2gb-ddr3-waw-i2530216179.html - 3 monitory od NV

10.08.2012 19:46
maviozo
3
odpowiedz
maviozo
246
autor zdjęć

Hmm, jeśli się nie mylę, to im wyższa pierwsza cyfra numeru karty, tym jest lepsza? jeśli tak, to to co wkleiłeś jest lepsze od tej mojej propozycji :D
Napisali, że 4 monitory, ale niestety nie ma info o tym, czy są to 2 dublowane, czy 4 osobne tak, by rozszerzenie pulpitu działało na każdym. W sumie trzy spokojnie mi wystarczą ;)

10.08.2012 19:48
4
odpowiedz
Dagedmar_NPC
26
Senator

3 na pewno i jako szeroki pulpit bo to odpowiedź NV spóźniona na Eyefinity od AMD.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl