Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: pytanie o FF7 - oryginal i remake

21.07.2023 09:31
1
el.kocyk
189
Legend

pytanie o FF7 - oryginal i remake

zaczalem grac (rozdzial 8 z 18 w FF7 remake na ps5)

jestem z pokolenia ktore mialo kilkanascie lat jak wychodzilo ff7 na ps1, nie mialem jednak konsoli i gralem tylko z kumplem jak go odwiedzalem, wiec pamietam nie tak duzo a pozniej jakos nigdy sie nie zebralem zeby w to zagrac

i teraz mam pytanie do tych ktorzy grali w obie wersje - jak duze sa roznice fabularne? bo oczywiscie miasto wyglada inaczej, tzn uklad pomieszczen nie jest taki sam, ale jak z fabula, zadaniami?
i ostatnie -gier nowych bedzie 3 czy 2? bo cos mi swita ze ta druga nie bedzie wcale ostatnia wiec pewnie nie chce mi sie czekac az tyle na zakonczenie historii i moze jednak sie przekonam do grania na switchu w oryginal

21.07.2023 11:06
2
odpowiedz
el.kocyk
189
Legend

w sumie znalazlem odpowiedzi na wieksosc pytan i jakos tak mi sie odechcialo grac:)

21.07.2023 12:27
3
odpowiedz
2 odpowiedzi
Child of Pain
195
Legend

To mogles chociaz napisa czy schowac w spoilerach.
Szczerze mowiac z tego co widzialem (w Finala 7 krotko gralem i musze nadrobic) wyglada na to, ze to jest bardziej quasi sequel, wersja alternatywna niz remake/remaster bo jakies poboczne questy, uklad miast wiadomo to glowna historia wyglada na po prostu

spoiler start

Jakies dziwne multiwersum, podroze w czasie i przestrzeni ktore uwzgledniaja to, ze zakonczenie starej siodemki mialo miejsce i pewna posatc probuje odwrocic bieg historii, generalnie niesmak i wrzucanie jakichs dziwnych motywow ala Kingdom Hearts

spoiler stop

21.07.2023 12:42
3.1
el.kocyk
189
Legend

chodzi o to ze to jakas 1/4 gry tylko i raczejbedzie wiecej niz 2 czesci by poznac calosc nowej historii
to mnie lekko mowiac zniecheca:(

21.07.2023 14:09
3.2
Child of Pain
195
Legend

Haha ja bym sie nie zdziwil gdyby wszystkie rebirthy, remaster/ recokolwiek nadal wychodzilo po premierze ps6.

Forum: pytanie o FF7 - oryginal i remake