Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pytanie do tych,którzy gają w Battlefield bez headseta.

26.09.2011 08:49
1
zanonimizowany668163
47
Generał

Pytanie do tych,którzy gają w Battlefield bez headseta.

Czy ma to jakiś wpływ na rozgrywkę? Jasne jest,że można pogadać z kumplami itd.Ale czy można samemu bez komunikacji wejść do jakiejś druzyny i grać zespołowo i wypełniac swoje zadania? Na pewno wielu z was grało bez komunikacji w Bad Copany 2 i jak się gra?

26.09.2011 08:52
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Jest jeden wątek, w którym zebrali się aktywni gracze serii Battlefield. Dlaczego tam nie pytasz, tylko zakładasz co chwilę nowy wątek i spamujesz?

26.09.2011 08:56
3
odpowiedz
zanonimizowany668163
47
Generał

A ty to kto żeby mnie pouczać? Tak nabijasz posty? Pouczając wszystkich? Jak masz taką władzę to przenieś mój temat do odpowiedniego działu albo zgłoś się na moderatora.Pozdrawiam.

26.09.2011 09:00
Matt
4
odpowiedz
Matt
269
I Am The Night

Okaz troche szacunku ciolku, Narmo ma racje, to twoj ktorys kolejny watek na temat Battlefielda, ktorego sensownosc mozna postawic pod duzym znakiem zapytania.
Patrzac na ranking widze tez ze na forum jestem ponad rok powinienes wiedzec o watkach seryjnych, wiec sie ogarnij kolego.

[edit]

masz jeszcze tego linka slackerze >> https://www.gry-online.pl/forum/battlefield-2-bc2-i-3-czesc-202-bed-kapany-tszy/z3af5034?N=1

26.09.2011 09:05
5
odpowiedz
zanonimizowany668163
47
Generał

Mówisz o szacunku a wyzywasz mnie od ciołków? Prostackie.Nie lubię jak ktoś nic nie wnosi do temtu tylko poucza albo pisze coś nie na temat więc z łaski swojej ty również się nie wtrącaj i pilnuj swojego nosa.Jeśli chcesz jest wątek dla kabli i możesz tam napisać o mnie swoje wypociny.

26.09.2011 10:11
AIDIDPl
6
odpowiedz
AIDIDPl
184
PC-towiec

Ale faktem jest że nie musiałeś zakładać nowego wątku...

grało bez komunikacji w Bad Copany 2 i jak się gra? ---> Gra się normalnie. Z tym że rozgrywka w BC2 ma mało wspólnego z BF2 albo 2142, więc komunikator głosowy w BC2 nie jest tak niezbędny jak w BF2, albo 2142...

26.09.2011 10:38
Soulcatcher
7
odpowiedz
Soulcatcher
281
ESO

Narmo ---> nie ty będziesz decydował kto może a kto nie zakładać wątki na tym forum

Matt ---> co to znaczy "ciołku"? Weź się człowiek kontroluj.

RossoNero ---> gram bez mikrofonu bo mi się nie chce gadać. Słucham rozkazów lidera, jak trzeba odpisuję na chacie. Tak gram w większość gier.

26.09.2011 10:46
8
odpowiedz
zanonimizowany668163
47
Generał

Ok,dzięki za odpowiedź.Nie powinienem zakładać nowego wątku o Battlefield 3 gdy istnieje główny,ale będe o tym pamiętał następnym razem.

26.09.2011 10:55
9
odpowiedz
zanonimizowany528
211
Legend

Pewnie, ze mozna grac bez mikrofonu, pamietaj tylko, ze niektore druzyny po prostu beda Cie wykopywac ze wzgledu na brak komunikacji glosowej.
Komunikacja glosowa byla dosc przydatna w BF2, o ile z BF3 nie zrobia BC3 to rowniez w trzeciej czesci bedzie istotna, dzieki niej poznalem cala szlachetna ekipe MPO :)
Swoja droga masz przeciez odpowiedz w watku BFowym, nie wiem po co watek o tym;)

26.09.2011 10:55
.:Jj:.
10
odpowiedz
.:Jj:.
147
    ENNIO MORRICONE    

[7]Soulcatcher=> w którym miejscu użytkownik Narmo zakazuje autorowi tworzenia wątków?

Spytał czemu tworzy wątki zawierające pojedyncze pytania o tą sama grę (w ostatnim czasie o BF stworzył 4) skoro jest seryjniak gdzie udziela się masa osób.

Po to jest narzędzie "szukaj" by z niego korzystać.
Widać autor nie wiedział o tym wynalazku- już wie i wszyscy są szczęśliwi. Tylko czemu przypominanie o tym ma być naganne?

Raczej wypada podziękować za to że ktoś się stara by był w wątkach porządek.

26.09.2011 11:03
Soulcatcher
11
odpowiedz
Soulcatcher
281
ESO

.:Jj:. ---> nie ma na tym forum zasady zabraniającej tworzenie własnego wątku jeżeli istnieje wątek cykliczny. PO prostu watek cykliczny sam z siebie pojawia się na górze ponieważ częściej zbiera odpowiedzi.

26.09.2011 11:14
Matt
12
odpowiedz
Matt
269
I Am The Night

Soulcatcher - ciołek to inaczej osoba nierozgarnieta - w przypadku kogos kto w przeciagu kilku kliku dni zakłada iles kolejnych watkow (z czego o graniu w BF z headsetem ten jest drugi) krazacych wokol tego samego, nie uwazam zeby okreslenie go w ten sposob zbytnio mijalo sie z prawda.

26.09.2011 11:36
13
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Soulcatcher --> Gdzie ja mu zakazałem zakładania nowego wątku? Zapytałem się tylko, po co to robi.
W wątku seryjnym uzyskał odpowiedź na swoje pytanie 40 minut później (był to od razu następny post). Tutaj nie dość, że musiał czekać ponad godzinę, to jeszcze się zdenerwował. Jak widać skuteczniejsze było jednak skorzystanie z wątku seryjnego, gdzie siedzą ludzie ogarnięci i ciągle grający w daną grę. Tutaj mógł wejść dosłownie każdy (przypadkowi użytkownicy zazwyczaj omijają wątki seryjne, jeżeli nie mają jakiegoś pytania, lub czegoś sensownego do powiedzenia), więc efektywność jest też mniejsza (autor odpowiedź dostał dopiero z 6 postem). Na forach konkurencji od razu po tym, jakby został podany link do tematu seryjnego, ten wątek został by zamknięty przez moderatora. I jakoś nikt się tam nie burzy, że niepotrzebnie zamknięto jego wątek. Jeżeli nie wiedział o istnieniu seryjnego, to już wie. A jeżeli ma z tym problem to na szczęście długo z takimi pajacami nie trzeba się męczyć, bo dosyć szybko są stawiani do pionu przez moderację. Nie to, co tutaj, gdzie byle troll może psuć innym przyjemność z korzystania z forum przez kilka tygodniu (aaamen czy jak mu tam było. Nowe wcielenie starego z resztą trolla) i nikt z nim nic nie robi. Bo zamiast zbanować go od razu po pierwszym zgłoszeniu to czekacie, aż uzbiera mu się odpowiednio minusowy ranking, a on znowu i tak zakłada nowe konto. Gdyby musiał to robić każdego dnia, albo nawet kilka razy dziennie, to szybko by mu się znudziło. Ale nieeee. Niech się użytkownicy męczą, bo po co moderator ma się przepracowywać? Jakby mu za to płacili...
Jeżeli problemem jest za mała ilość pracowników, to może zatrudnijcie kogoś dodatkowo? Albo dajcie redaktorom możliwość moderacji na forum? Mi nie musisz ponownie proponować tej roli, bo od razu mówię, że bym jej nie przyjął, jeżeli nie zmieniliście od ostatniego razu swoich wewnętrznych reguł, które w nosie mają starych użytkowników, a za to nowych "potencjalnych klientów" chronią na wszystkie możliwe sposoby.

26.09.2011 11:45
14
odpowiedz
zanonimizowany668163
47
Generał

Narmo Idź sobie pisać swoje wypociny gdzie indziej bo w tym momencie robisz Off topic a przecież świecisz przykładem panie Pseudo moderatorze.Ja swoją odpowiedź dostałem i jestem zadowolony a teraz zamilcz i po raz ostatni piszę żebyś nie obrażał ludzi,których nie znasz.Amen

Ps.Nie wiem po co ci te gwiazdki przy profilu,ale to jest chyba za nabijanie postów i pouczanie trolli.Zmień forum i zostań tam szefem moderatorem i czy innym.W,którejs roli na pewno się sprawdzisz,ale pracę na tym forum zostaw innym.

26.09.2011 11:47
😉
15
odpowiedz
zanonimizowany793500
7
Chorąży

gram we wszystko na headsecie a przede wszystkim gdy łupię w StarCraft2 lub FPSy typu ArmA2:CO Coop Multiplayer, gdzie trzeba wszystko słyszeć, bo to może pomóc Tobie w grze.

Słaby dźwięk jedynie przeszkodzi Ci w graniu, pomiędzy głośnikami stacjonarnymi a twoim uchem jest sporo miejsca: rodzinka, przyjaciele będą tylko zagłuszać nawet swoimi słowami wystrzał z karabinu snajperskiego przeciwnika.

Do tego dochodzi skupienie, szczególnie jak ktoś do Ciebie mówi przez TS lub inny komunikator głosowy... bez headseta to IMO nie granie, szczególnie przy trybie Multiplayer.

26.09.2011 12:01
16
odpowiedz
zanonimizowany227597
72
Generał

Hm... ok, nie chcesz pisać w wątku cyklicznym (bo po cholerę pisać tam gdzie skupiają się ludzie obeznani w konkretnym temacie) ale dostałeś odpowiedź na swoje pytanie już 10 dni temu w IDENTYCZNYM wątku - https://www.gry-online.pl/forum/pytanie-do-tychktorzy-gaja-w-battlefield-bez-headseta/zdb12897?N=1

Forum: Pytanie do tych,którzy gają w Battlefield bez headseta.