Pytanie do tych co ogarniają GTA 5 Online
Chciałbym pograć w gta 5 online, ale na wykonywanie konkretnych misji:
1. Przejechaniu z punktu A do punktu B gdzie wiadomo, że pojawi się ktoś nam na ogonie np. jakieś AI.
2. Samochodowa pogoń za kimś do momentu zabicia kierowcy.
Z tego co pamiętam to tego typu misje się odblokowywało po zakupie określonych biznesów. Mógłby mi ktoś napisać czy faktycznie takie misje są i jak je odblokować? Fajnie jakby były one w jakimś stopniu generowane losowo, ale nie jestem pewny czy w GTA 5 coś takiego istniało.
ESC - online- misje. -misje przygotowane przez Rockstar (czy jakoś tak).
Masz do wyboru do koloru, od Trevora, Gerarda, Ron'a etc. Większość można było wykonywać w pojedynkę.
Minus- oddzielne lobby tzn oddzielne wczytywanie gry- misje nie rozgrywają się na publicznym lobby.
Masz tez zadania od kontaktów, które możesz wykonywać na publicznej sesji np. Pani Baker, misje organizacji (np. łowca głów), ale przeważnie są one mniej złożone, niż misje na oddzielnych lobby.
Właśnie takie mało złożone mnie interesują. Zakładam że łowca głów od Pani Baker polega na zabiciu jakiegoś losowego NPCa na mapie? Ktoś jeszcze ma misje w stylu takim jak opisałem w pierwszym poście?
Łowca głów to zadania organizacji. Musisz posiadać biuro (maze bank, arcadius albo te na wschodzie) by je aktywować przez przycisk interakcji M - zadania vipa. Misje Pani baker to zadania kasyna, gdzie oprócz standardowej gotówki za wykonanie zadania zyskujesz każdorazowo także trochę żetonów na własne potrzeby. Zwyczajnie dzwonisz do Agathy Baker (pod warunkiem że już ją spotkałeś- jeśli nie to w kasynie włączy Ci się cut scenka jak wejdziesz w odpoiwendnie pole, oznaczone A bodaj.
Podobnie możesz dla innych postaci wykonywać takie robótki, zazwyczaj dzwonisz do danego kontaktu i wybierasz coś typu "Poproś o pracę". Ja głównie łowcę głów robiłem na publicznej sesji. Było najbardziej opłacalne swego czasu. Teraz są jakieś zadania od Dax'a gdzie możesz 100 kafli wyciągnąć ale tam jest delay między zadaniami bardzo duży.